IamWeasel Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Naszła mnie taka myśl, czy udałoby się uruchomić PC speakera niepodłączonego do mobo? Idą od niego dwa druciki, jakie napięcie i w jaki sposób trzebaby tam dostarczyć żeby sobie popikać poza kompem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 sprawdz jak bedzie leciał z balkonu, slyszalem ze pikaczki maja dobre wlasciwosci areodynamiczne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 mnie to sie wydaje ze on bedzie trzeszczec a nie pikac jak podlaczysz napiecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 zalezy jakie napiecie. Nie uda Ci sie od tak sobie wytworzyc odpowiednich czestotoliwosci czy c tam, ze by sobie zagrał :] walnij mu 1,5 volta z bateri, jak nic to dwie - 3V itd. Ja dawałem 4,5 na pewno i zyje :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Aby sobie popikać poza kompem musiałbyś podłączyć do głośniczka generator a nie stałe napięcie. Żeby pikało przy zasilaniu prądem stałym musisz użyć buzzerka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Naszła mnie taka myśl, czy udałoby się uruchomić PC speakera niepodłączonego do mobo? Idą od niego dwa druciki, jakie napięcie i w jaki sposób trzebaby tam dostarczyć żeby sobie popikać poza kompem? podlacz go pod 230V.. wtedy popikasz razem z nim :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 udaj sei do osklepu i za 3 pln masz specjalne spikerki :) z dołączonym w środku generatorkiem popularnie zwane buzerem jest to ustrojstwo... podąłczasz pod 12V i Ci wydaje sygnał... Zwykły PC speaker to albo zwykły głośnik albo membranka piezoelekrtyczna i same z siebei nie będą się ruszać... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...