L337_H4X0R Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Bry :] Tak sie wlasnie zlozylo ze mam teraz mozliwosc dokoptowania sobie takiego ramiku do mojego sprzeta. Mam do posiadaczy/testerow/skladaczy pytanko ile z tych pamiatek sie da wycisnac. Moje pamiatki 256MB NANYA-7K (kingston valueRam) dzialaja teraz na 152MHz interl4,cas2, T1, 2-5-2 i to jest dla nich max na cas2,T1 (156 cas2,T2). Pamieci jakie leza u mnie na polce to 256MB elixir (0149 / -75B / 215Y2AKY / SG) ile z nich udalo sie Wam wycisnac przy cas2, T1 absolutnie STABILNIE? Warto je dokladac do moich NANYA czy moze wymienic na 2xElixir??? Moja obecna plyta i reszta zlomu ponizej, acha ramik dziala na 2.7V No i moze mala rada dla posiadaczy AK31V3.. jak wkladacie 2 kosci DDR to obsadzajcie sloty tak: 1,3 lub 3,4 ..gdyz ja stwierdzilem ze konfiguracja 1,2 obsadzenia slotow jest BARDZO niestabilna przy T1. No to teraz prosze o sensowne odpowiedzi :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Mi Elixirki idą tak jak już kiedyś pisałem napewno na CL2 na 153 - więcej mi procek nie pozwala. A na CL 2.5 zmieniam dzielnik FSB:MEM i chodzą max na 183. Wyniki bez Vmem bo moja płytka takiego nie posiada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Kingston na 190 MHz ale tylko dla sportu :) stabilnie na 170 MHz maks Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 L337_H4X0R nie mam pojecia jak tak nisko pamieci ustawiles umnie ostatnio jak ustawilem na 166 tez NANYA 2x256 clk 2..Wszystko max T1 itd.. To jest max stabilnie 101% ..Zasilenie pamieci pozostalo DEFAULT.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 L337_H4X0R nie mam pojecia jak tak nisko pamieci ustawiles umnie ostatnio jak ustawilem na 166 tez NANYA 2x256 clk 2..Wszystko max T1 itd.. To jest max stabilnie 101% ..Zasilenie pamieci pozostalo DEFAULT.. Już ktoś kiedyś pisał, że mu Kingstony tragicznie się kręcą. Więc całkiem możliwe, że idą mu maksymalnie na 152MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Elixiry sa nierowne. Sa i badziewia i bardzo dobre uklady. Ja osobiscie przejzalem 20szt pamieci i TYLKO 1sz poszla na 166MHz stablinie, reszta to jakies syfy byly (nawet takie co na 153MHz nie odpalaly). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Elixiry sa nierowne. Sa i badziewia i bardzo dobre uklady. Ja osobiscie przejzalem 20szt pamieci i TYLKO 1sz poszla na 166MHz stablinie, reszta to jakies syfy byly (nawet takie co na 153MHz nie odpalaly). Miałem osobieście 2 egzemplarze z dwóch zupełnie różnych źródeł i chodziły bardzo dobrze. Ale może to kwestia szczęścia..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Kingston na 190 MHz ale tylko dla sportu :) stabilnie na 170 MHz maksSzczerze chciałbym to zobaczyć 8O .Albo ci się rozmarzyło!Chociaż nie mam powodu nie wierzyć chyba że nie mówimy o ddr 266.A jesli ddr 266 kingston poszły ci to gratulacje.No i jeszcze mógłbyś podać na jakich kościach je masz. Ja moje nanye (DDR CL2 2100)puszczałem po dołożeniu napięcia na 2,7 na 164 stabilnie na najszybszych ustawieniach.Więcej procek nie wytrzymywał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Kingston na 190 MHz ale tylko dla sportu :) stabilnie na 170 MHz maksSzczerze chciałbym to zobaczyć 8O .Albo ci się rozmarzyło!Chociaż nie mam powodu nie wierzyć chyba że nie mówimy o ddr 266.A jesli ddr 266 kingston poszły ci to gratulacje.No i jeszcze mógłbyś podać na jakich kościach je masz. Ja moje nanye (DDR CL2 2100)puszczałem po dołożeniu napięcia na 2,7 na 164 stabilnie na najszybszych ustawieniach.Więcej procek nie wytrzymywał. To jest możliwe :-) Adams to robił na płytce pod P4 (MSI 645 ULTRA). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L337_H4X0R Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 :cry: no chcialem teraz sprawe wyjasnic... wiec tak: kingstony NANYA poszly spoko na 160 jak zdjalem ten badziewny cooler z chipseta i zalozylem porzadny z gf2mx400 + srebrna pasta... a elixirki ledwo ledwo 133cas2t1 ... wiec chyba doloze i qpie nastepnego kingstona :] szczegolnei ze ceny juz baaardzo spadly :] ThX za opinie - i 3mcie sie na 100m od elixirow :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 :cry: no chcialem teraz sprawe wyjasnic... wiec tak: kingstony NANYA poszly spoko na 160 jak zdjalem ten badziewny cooler z chipseta i zalozylem porzadny z gf2mx400 + srebrna pasta... a elixirki ledwo ledwo 133cas2t1 ... wiec chyba doloze i qpie nastepnego kingstona :] szczegolnei ze ceny juz baaardzo spadly :] ThX za opinie - i 3mcie sie na 100m od elixirow :[ Bez takich tekstów. Mi idą na 183MHz bez zmiany napięcia Elixirki, ale to tylko potwierdza "nierówność" tych pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Czyli jak kupie kingstony to moge być raczej pewny że pójdą na 166? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Jak kupisz Kingstony DDR333 to taką pewność będziesz miał, inaczej nie. Ktoś już pisał na tym forum, że mu strasznie słabo kręcą się Kingstony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...