Skocz do zawartości
Dog

Chłodnica olejowa Opla Kadeta GSI?

Rekomendowane odpowiedzi

Czytalem, ze polecaja nagrzewnice od Lublina, atu+ lub wlasnie od Kadeta..teraz lamerskie pytanie:) czy ta nagrzewnica nazywa sie "chłodnica olejowa" czy to zupelnie inna rzecz?

Bledne pojecie. To o czym ty mowisz to jest to chlodnica oleju i ma ona zwykle podluzny kasztal i jezeli kupisz uzywana to raczej tego nie oczyscisz z oleju. Nagrzewnica to jest taka rzecz dzieki ktorej jak jedziesz zamochodem w 10* mroz to ci zeby nie robia perkusji :wink: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Woda ogrzewana przez silnik przeplywa przez nagrzewnice i ociepla wnetrze samochodu jezeli wlaczysz wiatrak (ogrzewanie wnetrza). Poprzez system rur i przepustnic mozesz ogrzewac szybe przednia lub wnetrze. Pytaj wiec o nagrzewnice do nagrzewania wnetrza samochodu.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Woda ogrzewana przez silnik przeplywa przez nagrzewnice i ociepla wnetrze samochodu jezeli wlaczysz wiatrak (ogrzewanie wnetrza). Poprzez system rur i przepustnic mozesz ogrzewac szybe przednia lub wnetrze. Pytaj wiec o nagrzewnice do nagrzewania wnetrza samochodu.

Pozdro

Dexter

Zeby uscislic, to pytaj o wklad nagrzewnicy 8)

Jak walna ci cene calej nagrzewnicy, to padniesz z wrazenia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heya :twisted:

wlasnie ja sam jestm wlascicielem nagrzewnicy od kadeta.

wypatrzylem ja na szrocie - jest miedziana i jest fantastyczna,

co prawda nie zaprzeglem jej jeszcze do pracy i nie wypowiem sie na temat wynikow. ale chyba nie bedzie z nia zle.

warto zrocic uwage na jej grubosc bo wystepuje w 2ch rozmiarach. okolo 20mm i okolo 30mm - oczywiscie lepsza ta druga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elo ziomy stray sam mam opla astre gsi (silnik od calibry turbo 204KM) i poweim ci ze to zabardzo sie nei bedzie nadawac jako chlodnica myslalem kiedys nad zastsowaniem intercollera ale bylby potrzebny slinik bo mam intercooler z walnieta turbina .Czlowieku tez kombinowalem tak jak ty chcialem nawet uzyc lodowki sasiada :twisted: aleodradzam ci szczegolnie z tego wzgledu ze nie oczyscisz tego za chiny z oleju i roznych osadow .Moze jakbys mial nowa to daloby sie cos pokombinowac .Pozdrawiam wszystkich fanów Opla (wszelkeij masci ) a w szczegolnosci GSI :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj nagrzewnicy powietrza, chłodnica oleju to zupełnie co innego bo raz że jej nie wyczyścisz a po drgie jest to albo zwykła rurka w jakieś esy floresy zawinięta albo chłodniczka ale o dużych przelotach i w porównaniu do nagrzewniczki powietrza ma słabiutkie użebrowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...