Nikita_Bennet Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Hmmm, a ja poszedłem do sklepu gdzie kupiłem lapka i poprosiłem o naormalną instalke Win XP Home PL. Wypalili i już. Według mnie jest ważna licencja i unikatowy serial a nie nośnik z windowsem. Mam teraz gdzies Recovery Acera i instaluje sobie system sam. ja moze bralem nie acera ale asusa i zamiast wersji z systemem powiedzialem ze kce bez windy asusowej ale ze zwykla oem'ka. przeszlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyonizoss Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 hejka. moze ktoś juz pisałe na ten temat, wiec sorki, ale zapytam: kupiłem se laptopa Fujitsu Simens w norwegii, z norweskim XP Home. Chciałbym zaistalować sobie inny system, np angielskiego XP lub Polskiego, ale instalator nie cche przejść, wyskakuje cos tam ze nie znajduje dysku ;/ dysk mam w laptopie 80 SATA i nie wiem co zrobić ;/ wkładam bootowalnego wina, on coś tam ładyje i po tym jak sie naciska enter dla "zgadzam sie" wyskakuje to o czy mówiłem. jak kto wie o co chodzi to wielkie dzieki PoZdRo!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 pewnie to wina braku sterow do sata, najlepiej jak bys mial w laptopie stacje fdd, wrzucasz tam sterowniki i ogien. bez stacji dyskietek nie znam rozwiazania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 pazyczasz Pendrive 512mb od znajomego, wrzuczasz tam instalke i jak to mowi kenji, ogien :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyonizoss Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 dzieki chłopaki, ale mój problem polega na tym, ze jak instalator sie uruchomia to nie idzie dalej , bo nie widzi dysku na którego ma zainstalować;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 po koleji: odpalasz kompa z plytki startowej Xp, pokazuje sie plansza z paskiem na dole i napisem:"aby zaladowac sterownik ble ble ble wcisnij F6", wciskasz F6 i czekasz, instalator cos tam kopiuje i po pewnym srednio krotkim czasie wyswietla monit wloz dyskietke ze sterownikami to dysku. jezeli masz naped to wrzucasz mu ta dyskietke, on sobie znajdzie sterownik, zainstaluje i juz bedzie widzial twoj dysk, reszta instalacji standardowa. moze byc problem z ta dyskietka tzn z napedem jezeli go brak, z tego co pamietam instalator Jedynego Slusznego Systemu pozwala na wgranie sterow do dysku tylko z dyskietki, poszukaj, na forum juz bylo o tym wiele razy, jedynie w innych dzialach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyonizoss Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 wszystko sie zgadza to co napisałes, jednak w laptopie nie posiadam stacji dyskietek, moge to zrobioć np za pomocą pendriva na usb, ale własnie nie wiem jak za bardzo, jakie sterowniki wgrać i jak zrobic by to było bootowalne ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 sterow szukasz na stronie producenta lapka, ew google, szukaj po forum, moze ktos znalazl rozwiazanie jak nie to mail do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Witam, mam problem z zainstalowaniem systemu z Recovery CD po zmianie rozmiarów i ilości partycji. Zrobiłem tak: Z płytki bootowalnej z narzędziami pozmieniałem partycje (nie zmieniając tej pierwszej 3GB) na mniej więcej takie: c: 5GB d: 2GB e: 15GB f: 55GB Partycję C: sformatowałem (FAT32) i uruchomiłem komputer z "Disk 1 (Bootable) System CD", potem tak jak chciał podawałem kolejno dwie płytki "Disk 1 of 2" i "Disk 2 of 2". Wszystko ładnie przebiegło i dostałem komunikat by usunąć płytki Recovery i włożyć System CD. OK. Tutaj zaczyna się problem: Po restarcie napisał: "Kopiowanie plików...", kopiuje ale zatrzymuje się przy 40%. Nic dalej nie robi. Po wyjęciu płyty i restarcie pisze: PXE-E61: Media test failure, check cable PXE-M0F: Exiting Broadcom PXE ROM. Operating System not found. Kiedy jeszcze system działał (zaraz po zakupie) zrobiłem sobie obraz sytemu na płycie DVD. Jak teraz uruchomię system z tej płytki, to też kopiuje do 40%. O co chodzi? Myślałem, że może partycja c jest za mała, bo podczas przywracania pisze: source partition: 10001 MB used: 2300MB destination: 4899 MB ale gdyby była za mała to: 1. nie skończyłby przywracać 2. gdy zrobię partycję c: 12GB to też kopiuje na samym końcu tylko do 40%. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 (edytowane) Też miałem tak, że kopiowania "zatrzymywało" się na 40%. Jednak kopiowanie nadal trwa, zwróć uwagę, że dysk twardy ciągle pracuje. Poprostu zostaw kompa na jakiś czas i wszystko powinna skończyć się sukcesem. Poczekaj jakieś 10 min, jeśli to nic nie da poczekaj jeszce jakiś czas, powinno się udać. Trzeba być cierpliwym :) Edytowane 22 Grudnia 2005 przez Azazel85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...