Skocz do zawartości
Gość vadzior

Internet W U.k I Irlandii

Rekomendowane odpowiedzi

jacy isp ceny itp moze ktos jest w temacie niech sie podzieli wiedza

Ceny? Od 15 funtow wzwyz za 2MB broadband + kablowka lub/i telefon. ISP? Najpopularniejszy to chyba BT, aale jest ich znacznie wiecej. W samym liverpoolu codziennie dostaje do skrzynki ze 20 ofert od innych ISP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EirCom to to samo co nasz tpsa :P doslownie zeby cos zalatwic trzeba po 100 razy dzwonic :P ale zazwyczaj trzeba miec od nich linie telefoniczna a DSL`a mozna miec od kogos innego, ewentualnie jak nie chcemy w ogule lini telefonicznej to mamy jeszcze kablowke i sporo sieci bezprzewodowych. ceny lacza wachaja sie od 30 euro do 200 euro zalezy za jakie lacze. ja obecnie mam 3MBit/256Kbit za 100 euro na miesiac i zero problemow DSL od NETSOURCE + linia EirCom`u, 2 lacze mam z kablowki CHORUS 1Mbit/256Kbit za 30e na miesiac ( jest promocja podpiecie + 3 miesiace gratis dla tego kozystam :), a 2Mbit/2Mbit mam na radiowce za darmo bo kumpel z ktorym mieszkam jest tam adminem :D z tym ze z 3Mbit rezygnujemy ale okres rezygnacji trwa 2 miesiace wiec dla tego jeszcze to lacze mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W UK polecam Telewest (używam od 8 miesięcy i jestem zadowolony). Jedyna wada - umowa na min 12 miesięcy.

Jeżeli zależy Ci na krótszej umowie, to ciekawą ofertę ma np. Virgin. Wadą jest to, że wymagają liniii telefonicznej z BT.

Edytowane przez paulo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EirCom to to samo co nasz tpsa :P doslownie zeby cos zalatwic trzeba po 100 razy dzwonic :P ale zazwyczaj trzeba miec od nich linie telefoniczna a DSL`a mozna miec od kogos innego, ewentualnie jak nie chcemy w ogule lini telefonicznej to mamy jeszcze kablowke i sporo sieci bezprzewodowych. ceny lacza wachaja sie od 30 euro do 200 euro zalezy za jakie lacze. ja obecnie mam 3MBit/256Kbit za 100 euro na miesiac i zero problemow DSL od NETSOURCE + linia EirCom`u, 2 lacze mam z kablowki CHORUS 1Mbit/256Kbit za 30e na miesiac ( jest promocja podpiecie + 3 miesiace gratis dla tego kozystam :), a 2Mbit/2Mbit mam na radiowce za darmo bo kumpel z ktorym mieszkam jest tam adminem :D z tym ze z 3Mbit rezygnujemy ale okres rezygnacji trwa 2 miesiace wiec dla tego jeszcze to lacze mam.

a po co ci tyle laczy w jednym domu to ile uwas tam kompow stoi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co ci tyle laczy w jednym domu to ile uwas tam kompow stoi

hmm 3 osoby zywe + server jak dobrze licze :) z tym ze mowie z 3 megowki rezygnujemy bo 100 na miesiac szkoda, 2/2 zostawiamy bo za darmo jest ale nie mozna go zabardzo obciazc ( torrent 24/7 odpada :D ), a 1/256 zostawiamy wlasnie na torrenty itp te 30euro do podzialu na 3 osoby miesiecznie da sie spokojnie przezyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radiowka tak srednio jezeli mam byc szczery szczegulnie w dzien bo lacze jezeli sie nie myle to jest okolo 20Mbit a osieciowane maja cale misto, wiec w dzien potrafi byc ciezko :P za to kablowka daje rade bez problemu, inna sprawa ze tutaj naprawde malo kto ma neta w domu wiekszosc ludzi kozysta z netu w kafejkach i w pracy ( i dla tego to obciazenie w dzien ).No i tez nie za duzo ludzi ma w domu kompa :P dziecaki bardziej w konsole sie bawia zreszta co widac po sklepach z grami gdzie na calu DUZY sklep jest moze jedna pulka z grami na PC. Dzieki czemu net z kablowki dziala bez najmniejszego problemu o kazdej porze :) a co do pingow to gramy z kumplami w pare gierek online i nie ma zadnych problemow wszystko smiga az milo patrzec :) i transferki tez bardzo dobre :)

Inna sprawa, ze dosc ciezko trafic tutaj lacze bez limitu, wiekszosc ma limit na ilosc sciagnietych danych, niestety akurat nie mialem takiego lacza wiec nie wiem jak to jest w przypadku przekroczenia tego limitu, ale jedni mowia, ze limity sa tylko dla sciemy a inni mowia, ze faktycznei dzialaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi