Skocz do zawartości
Marcin_gps

Jakie Chłodzenie Na Dziury Wokół Socketa

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, Kamakiri zerwało mi od góry zapinke od socketu, ta czesc razem z dzwignia, poxipol nie pomaga, bo minimalnie po zamocowaniu chlodzenia wygina mi od plyty ;-O

Pozostaje zakup czegos co moge zamontowac na dziury wokol socketu. Jakie chlodzonko polecacie?? Albo jakies inne metody?:P

PS

Nie chce ktos zakupic Kamakiri w dobrej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko na tej czesci ruchomej cos urwalo ?

jak tak to jak masz dostep do zjaranej plyty z takim samym socketem to przelozyc mozna ta ruchoma czesc - ja rozbieralem tylko przelotki slot1/socket370 ale na plycie tez powinno sie dac - skoro jakos to skladaja to jakos da sie rozebrac :P

jak cos maly poradnik

http://arekksel.webpark.pl/ppgafcpga2.html

a co do coolera to moze TT BigTyphoon - o ile pamietam na SocketA tez ma to mocowanie H a nie zwykla spinke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwalilo cala gorna czesc z napisem Socket 462 wraz z dzwignia. i wszysttko sie rozlecialo na 3 czesci :D teraz mam proca na amen zamontowanego :D zintegrowany z mobo ;]]

a cena to gdzies do 100 najlepiej. za to co w podpisie dalem 199zl swego czasu... ;-O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, przy 2200Mhz @1.9V bylo max 57*C (2300rpm) tyle, ze ciezko powiedziec bo plyta ma przeklamania i w ogole od wielu czynnikow to zalezy.

wentyla bym zmienil na jakiegos lepszego(cichszego)

PS

>>benek

to calkiem urwalo tam gdzie napis Socket462, razem z dzwignia, wiec sie nie da nic zrobic

Edytowane przez Marcin_gps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalman 7000- z tym ze miedziaki chodza po okolo 150 zl na allegro ale wg. mnie warto

Sporo tansza jest wersjka AlCu, ale tez traci sie na wydajnosci w podkrecaniu. Wiem bo sprawdzalem. Proc srednio szedl 10-15% wiecej na Cu niz na AlCu.

Sa jeszcze Thermalrighty, nie pamietam modelu ale ktorys chyba byl montowany do dziurek. Poszukaj na ich stronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi