Jackass_Ass Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Kupiłem na Allegro 2 x 512 DDR400 Kingston na Winbondach. I teraz pytanie - co to za kostki? Może CH-5? Ale nie pasuje mi to CT-5A... Dziękuję za pomoc i pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 http://www.techpowerup.com/memdb/ Niestety nawet na memorydatabase nie ma tych twoich ale sa podobne :D KVR400X64C25 Winbond BH-5 Winbond CH-5 Hynix D43 Hynix D5 Samsung TCC5 Micron 5B C Samsung TCC4 Winbond UTT BH-5 Mosel Vitelic 5ns Winbond UTT CH-5 Ale z tego co widac glownie sa robione na B/C H-5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Heh i dlatego jestem ciekaw czy ktoś potrafi je zdiagnozowac: BH-5 czy CH-5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Daj im 2,8V - 3V i jak pojda na 200 przy 2-2-2-5 to to sa te kosci co Cie interesuja :) Jak juz kupiles to co za problem sprawdzic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 ale wiadomo ze to winbondy, ale nie wiadmom jakie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 po timingach łatwo sie skapnać BH ida na 5-2-2 do samego końća natomiast CH potrzebują luzowania timingów pd 5-3-2 i wtedy osiagają max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CuBa Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) CH-5 ;] Edytowane 9 Listopada 2005 przez CuBa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) Ja już nic nie wiem ... Na 2-2-2-5 na żadnym napięciu na 200Mhz nie wstają. Na 2,5-3-3-8 lecą narazie na 240Mhz 2,8v B) (jestem w trakcie testów). Co to za szalone Winbondy? Może jakieś AH-6 czy inne cudaki :blink: ZObaczymy ile się z nich wyciągnie. Edytowane 12 Listopada 2005 przez Jackass_Ass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 AH-6, BH-6 i CH-6 były tylko na pamięciach 333. BH-5 i CH-5 to kostki używane na pamięciach 400. Twoje wg. mnie nie są winbondami, gdyz zdazaly sie mosele o winbondowskim wyglądze, no i dodatkowo to są kvr'y cl3, a winbond praktycznie nie wstanie na cl3, a jeśli już wogóle to bedą problemy ze stabilnością. No i po samych wynikach widać że to nie winbondy! <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Naprawdę dziwne te kości. Wyglądają na Winbondy, w dodatku przy napięciu 3.2v są ledwo ciepłe (Mosele przy tym napięciu chyba by już padły), ale zwiększanie napięcia powyżej 2,9v nic nie daje :( Teraz walczę o stabilne 245 2,5-3-3-8. Co do Winbondów na CL3 to nie jest reguła, moje poprzednie CH-5 leciały na cl3 bez problemu (ale o/c nie wzrastało). Co ciekawe z tymi jest podobnie -> zmiana timingów z 2,5-3-3-8 na 3-4-4-11 nie zwiększa wogóle możliwości o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Jeśli to bylyby CH top lataly by bez problemu 2-3-2 a luzowanie timingow nic by nie dawalo. A co do napiecia to kto powiedzal ze mosele by padly? Ja na hynixy swego czasu dawalem 3,4v. No i winbondy nie robia 240 @ 2,8v!! Owszem, zdarza sie ze winbondy lataja na cl3 ale rzadko i dlatego lutuje sie je na moduly cl2,5 a nie cl3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...