paliniak Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 (edytowane) Witam!Po ponad dwóch tygodniach używania tego monitora mogę potwierdzić, że w moim egzemplarzu na czarnym tle widać te jaśniejsze rogi.Generalnie podczas oglądania filmów wogóle mi to nie przeszkadza ,ponieważ tego się nie zauważa.Nie po to kupiłem monitor żeby teraz się przyglądać mu z każdej strony i szukać dziury w całym.Jest to co prawda pierwszy moj panel LCD, ale jestem w 100% zadowolony.Dla przeciętnego użytkownika w zupełności wystarczy.Sprawdzanie smużenia,kątów,pikseli to już lekkie popadanie w paranoję.To samo dotyczy kolorów i przejść między kolorami.Ja nie zauważam nic co by mnie raziło.Po przesiadce z Samsunga 957mb jedyne co zauważam to to, że obraz jest większy i ostry jak żyleta.I o to generalnie mi chodziło.Pozdrawiam. Edytowane 6 Lutego 2006 przez paliniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Witam!Po ponad dwóch tygodniach używania tego monitora mogę potwierdzić, że w moim egzemplarzu na czarnym tle widać te jaśniejsze rogi.jak masz ustawione parametry? szczegolnie jasnosc i kontrast. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 prosze o odpowiedz kogos kto posiada beline i ati czy jest mozliwosc odpalenia gier np w roz 640x480 800x600 z czarnymi pasami po boku i z zachowaniem formatu 4;3 ?? czy jest to tylko mozliwe na nvidi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 prosze o odpowiedz kogos kto posiada beline i ati czy jest mozliwosc odpalenia gier np w roz 640x480 800x600 z czarnymi pasami po boku i z zachowaniem formatu 4;3 ?? czy jest to tylko mozliwe na nvidi ? Ja tylko wspomnę ze philips 200W6 posiada taką opcję bezposrednio w menu monitora :) nazywa się SIZE i po ustawieniu NATIVE MODE obraz nie jest rozciągany tylko zawsze wyswietleny 1:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Ja tylko wspomnę ze philips 200W6 posiada taką opcję bezposrednio w menu monitora :) nazywa się SIZE i po ustawieniu NATIVE MODE obraz nie jest rozciągany tylko zawsze wyswietleny 1:1 Super sprawa, moze sie ktos wypowiedziec czy belinea ma cos podobnego ?? lub w polaczeniu z karta ati darade uzyskac taki efekt ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paliniak Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 jak masz ustawione parametry? szczegolnie jasnosc i kontrast.Jasność-30,kontrast-70,kolory- 6500K.Mnie z kolei bardzo interesuje czy podłączenie monitora przez DVI-D ma jakikolwiek wpływ na jakość wyświetlanego obrazu.Słyszałem już różne opinie na ten temat i sam nie wiem czy warto zainwestować w taki kabelek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 z calym szacunkiem, ale takie porownania to sobie mozna :? raz, ze monitor moze nie byc skonfigurowany, dwa, ze wszystko zalezy tez od aparatu i ustawien. Masz racje, najnowsze fotki podswietlenia philipsa: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paliniak Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 prosze o odpowiedz kogos kto posiada beline i ati czy jest mozliwosc odpalenia gier np w roz 640x480 800x600 z czarnymi pasami po boku i z zachowaniem formatu 4;3 ?? czy jest to tylko mozliwe na nvidi ?Witam!Możliwość uruchomienia gier w danych rozdzielczościach z pasami po bokach ( belinea-nvidia) uzyskałem podpinając monitor na kabelku DVI.Wcześniej na analogu ta opcja wogóle nie była dostępna.Może w przypadku Ati też tak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 dzieki za uwage z div, nadal prosze kogos kto posiada beline i ati o wypowiedz w tej sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...