Kuba TNW Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) Witam. Wlasnie - pytanie w temacie. Składam kompa i mam już: płytę główną MSI K7N2 Delta-L, Sempron 2200+ (i obudowe Colorsit 8003). Chciałbym teraz kupić tanio dobre kości: 512 MB 400 MHz CL = ? (może mi ktoś wytłumaczyć co to za parametr) Raczej nie będe podkręcał pamięci bo: 1) nie umiem, 2) nie jestem do tego przekonany. Jeśli jestem w błędzie i jest to łatwe i nie drogie prosze mnie przekonać :wink: Z góry THX za ODP i PZDR Edytowane 11 Listopada 2005 przez Kuba TNW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 kup sobie hynix D43 i po problemie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba TNW Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Albo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) Jeśli faktycznie nie chcesz podkręcać to polecam wziąć najzwyklejsze GoodRamy, albo Elixiry, żadna różnica, bo one mają tylko chodzić na standardowych ustawieniach. Skoro nie podkrecasz to szukaj pamięci z najmniejszym CAS Latency, gdyz ten parametr, zaraz po MHz ma największy wpływ na wydajność samej pamięci. Najlepiej jakbyś miał CL2, albo CL 2,5. Pozdro. Edytowane 11 Listopada 2005 przez danrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba TNW Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Aha, spoko. A miałby może ktoś jeszcze jakieś adresy do testów/porównań pamięci? Jakieś wykresy? Bo chętnie bym sobie jeszce na jakieś looknął a na googlach nie mogłem nic konkretnego znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...