Skocz do zawartości
GARET007

9700 Pro Czy X1300 Pro Która Leprza?

Rekomendowane odpowiedzi

zdaje mi sie ze mimo wszystko stary 9700 bedzie lepszy...ale to zalezy.

poza tym to jest na agp, a jak rozumiem x1xxx są tylko na pcie jak na razie

wiec nie wiadomo co podpasi

zas 1300...4 potoki, ale na zegarze 600 chyba, czyli tak jak 8 potoków 9700 na 300mhz...skrecic to sie jeszcze da, tylko pamiec chyba 128 bit, a to robi róznice w wyzszych rozdziałkach i/lub z aa i aniso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdaje mi sie ze mimo wszystko stary 9700 bedzie lepszy...ale to zalezy.

poza tym to jest na agp, a jak rozumiem x1xxx są tylko na pcie jak na razie

wiec nie wiadomo co podpasi

zas 1300...4 potoki, ale na zegarze 600 chyba, czyli tak jak 8 potoków 9700 na 300mhz...skrecic to sie jeszcze da, tylko pamiec chyba 128 bit, a to robi róznice w wyzszych rozdziałkach i/lub z aa i aniso

Owszem w starszych grach gdzie bedzie mozna grac w wysokich rozdzielczościach z aa i anizo na obu kartach 9700 teoretycznie powinien byc lepszy, ale do nowych gier, myślę ze lepiej kupic x1300pro poniewaz i tak nie pogramy w jako takiej płynnosci przy duzych rozdzielczosciach z aa i anizo, tak samo na r9700. A 9700 nie warto wg mnie juz kupowac bo ta karta ma juz sporo lat, gwarancji sie na nią nie dostanie i lepiej kupić cos na pcie niz agp bo pcie ma wieksze szanse rozwoju a agp powoli umiera :?

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez sensu porównanie- 9700pro jest na agp i raczej używane, X1300Pro na PCI-E i do tego dopiero są wprowadzane na rynek i właściwie jeszcze niepewne, tzn są już, ale tylko wadliwe MSI.

EDIT: lepsza, nie leprza

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi