Skocz do zawartości
Gość Overclocked

Wszystko O Dfi Infinity S.939

Rekomendowane odpowiedzi

Gucio89 napisał(a):

Własnie dostame sempka 3000+ i DFI nf4 INFINITY :D patrzac w ksiazce zobaczylem ze minimum to zasilacz 400W :blink: czy moj fortron z podpisu pociagnie to mobo i do tego w przyszlosci np 6600gt/x800gt?? A i nie wiem jak sie ekreci bo dopiero jutro bede mial chlodzoenie i tridenta :mur: wiec nawet nie wiem czy dzial;] a i rzeczywisice wtyczka od zasilacza wchodzi tylko w jeden sposob;]

U mnie MDN ciągnie Venecjusza 2,8Ghz i 6600GT ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech....

Czy nikt nie zna odpowiedzi na pytanie odnośnie kompatybilności z Soundblaster Live! 5.1? :blink:

A jak przedstawia się sprawa z piszczącymi cewkami?

I czy nie ma problemów z koścmi RAMu różnych firm?

Głównie intereują mnie Goodramy 2x512 MB 400 MHz

Niech ktoś w końcu będzie na tyle miły i odpowie :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciekawości wyjąłem z drugiego kompa SB 5.1 i u mnie nie widze żadnych problemów :)

Cewki nie piszczą, przynajmniej u mnie.

Z pamięciami też nie miałem przejść, raz tylko podczas wymiany pamięci (gdy z konieczności używałem pojedyńczego Kingstona 256Mb) coś tam płytce nie pasowało, ale zmiana timingów od razu pomogła. Teraz 2x512 Kingstonów śmiga aż miło ;)

EDIT: A co do dzwięku to nie rozumiem czemu niektórzy tak sięuparli na ten wbudowany. Ja kozysztam głównie ze słuchawek i głośników Encore 2+0 ;) Ale podpinałem Creative 2+1 i nic moich uszu nie skaleczyło, a bynajmniej słuch, posiadam bo muzyką się amatorsko zajmuję ;)

Edytowane przez Jackass_Ass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec napisał(a):

ja tez mialem dylemat i mam LP. lepszy dzwiek, wieksze mozliwosci napiec, odrazu oradiatorowana, okragle kable no i regulacja 3 wentyli w zaleznosci od temp byly dla mnie warte roznicy w cenie.

||

\/

Muminek napisał(a):

Witam wszystkich :)

Czym sie różni DFI LanParty UT NF4 Ultra od DFI NF4 INFINITY ??

Pierwsza wazna różnica to cena.

Jakie są pozostałe różnice ? Czy warto doplacac :) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jackass_Ass napisał(a):

Z ciekawości wyjąłem z drugiego kompa SB 5.1 i u mnie nie widze żadnych problemów :)

Cewki nie piszczą, przynajmniej u mnie.

Czyli nie potwierdzają się te nowinki ze strony http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=521-5

Zacytuje:

Cytat

1)

"Również nasz Soundblaster Live! zachowywał się dziwnie. Podczas oglądania filmu czy słuchania muzyki czasem trzaska i przerywa dźwięk."

"problemy przy zewnętrznych kartach dźwiękowych"

2)

"Cewki zasilające po paru dniach użytkowania płyty zaczynają lekko piszczeć – troszke to jednak przeszkadza."

Chodzi mi głównie o problem 1). Dzięki Jackass_Ass za odpowiedź.

Prosiłbym jeszcze może kogoś o odpowiedź, aby się upewnić że to nie pojedyńczy przypadek, co nie ma problemu.

A czy ktoś wkładaj do płytki kostki 2x512 MB 400MHz Goodram lub Patriot?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle że właśnie mam głośniczki 5.1 Creative, a skoro już w nie zainwestowałem, to bym chciał w pełni z nich korzystać. Zwłaszcza że lubie ten mieekki bas :lol: , a wszędzie pisze że ten kodek ma problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma nigdzie tego dfi narazie taniej niż 340zł? Bo się wacham co <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> - czy tego dfi, a może gigabyte'a k8nf-9 lub msi k8n neo4. Co lepiej zrobić?

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popiół napisał(a):

Nie ma nigdzie tego dfi narazie taniej niż 340zł? Bo się wacham co ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> - czy tego dfi, a może gigabyte'a k8nf-9 lub msi k8n neo4. Co lepiej zrobić?

a 340 to dużo jak na taką mobo? :blink:

brać DFI bez zastanowienia

BTW: jakiej odpowiedzi oczekiwałeś w topicu o DFI ? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

majkel84 napisał(a):

a 340 to dużo jak na taką mobo? :blink:

brać DFI bez zastanowienia

BTW: jakiej odpowiedzi oczekiwałeś w topicu o DFI ? :lol:

Mówisz żeby brać.... Ja też się zastanawiam. Nie zastanawiałbym się gdyby nie wiadomość o niekompatybilności DFI Infinity z SB Live. :mur: :mur: :mur:

Niech mi ktoś w końcu potwierdzi, że nie ma z tym problemu: "Podczas oglądania filmu czy słuchania muzyki czasem trzaska i przerywa dźwięk" Prosze

Czy ktoś ma ciągle wrzuconą tę dzwiękówke na te mobo i nie odnotowuje takich problemów? Jackass_Ass pisał że nie zauważył, ale on przełożył SB tylko na chwile, więc może przeoczył.

Prosiłbym bardzo o wypowiedzi na ten temat, bo inaczej chyba nie bede ryzykował i też chyba bede się kierował w strone Gigabyte :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A takie inne pytanie: Jak jest wkońcu z tym chłodzeniem na nb? Wejdzie tam niebieski zalman czy trzeba mu troche nóżek pozlikwidować by się grafika zmnieściła, a może będzie lepszy złoty zalman (jest nieco niższy)? A tak pozatym to ile ona wkońcu ma wtyczek na wentylki - z zdjęcia dopatrzyłem się jedną wtyczke na CPU drugą na Nb a trzecią na dodatkowy wentyl. Czy jakiejś jeszcze niezauważyłem? ;)

P.S. Sec Efyr - też mam SB life'a i mam te same obawy... a napewno niechce korzystać z zintegrowanej ;)

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak...

ja kupilem sobie dfi infinity tylko czekam narazie na procka, ma przyjsc niedlugo z proline. Kupowalem tez arctic freezer 64pro w zestawie z radiatorem na northbridge zalmana(ten niebieski) i po wstepnych ogledzinach mysle ze bedzie pasowal. jednam mnie bardziej zastanawia czy warto go tam instalowac bo w standardzie na plycie jest wprawdzie maly radiator, ale na nim jest wentylator, a na zalmana nie da sie nic wsadzic..:( nie wiem co bedzie wydajniejsze. Co do kart dzwiekowych, to sam mam audigy2zs i jednak zaryzykowalem kupno dfi, nie wiem czy beda szumy czy nie, okaze sie jak dojdzie procesor.

efyr, wiem ze skladasz podobny zestaw do mojego, i z ciekawosci pytam jakie pamieci wybrales do neigo ? ja kupilem patrioty pdp KH 2x512 CL2.5, (ze z niebieskimi radiatorami) na gieldzie warszawskiej.

pzdr

a co do wtyczek na wentylatory to rzeczywiscie ma 3. jedna na procesor, druga na northbridge, a 3wolna.

Edytowane przez pr1nce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pr1nce napisał(a):

wiec tak...

Co do kart dzwiekowych, to sam mam audigy2zs i jednak zaryzykowalem kupno dfi, nie wiem czy beda szumy czy nie, okaze sie jak dojdzie procesor.

efyr, wiem ze skladasz podobny zestaw do mojego, i z ciekawosci pytam jakie pamieci wybrales do neigo ? ja kupilem patrioty pdp KH 2x512 CL2.5, (ze z niebieskimi radiatorami) na gieldzie warszawskiej.

To czekam na twoje opinie.

Jeżeli chodzi o pamięci to raczej też kupie Patrioty z serii włąśnie KH, czyli dokładnie takie jak ty. Zastanawiam się jeszcze nad Goodram, podobno niektóre pięknie się kręcą, ale tu ryzyko, że się na takie nie trafi, a bodajże patrioty pewniejsze. Powiedz jeszcze ile za nie dałeś? Bo ja w sklepach znalazłem za ok 400 zł, i ile dałeś za DFI. A procek jaki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za dfi dalem 356zl w znak.pl (odebralem osobiscie w warszawie)

patrioty kupilem na warszawskiej gieldzie komputerowej za 360zl

procek zamowilem wczoraj w proline - semprona 3000+ 939 za- 309zl:)

a dzisiaj zmienili oferte :D:

cena podskoczyla na 329zl i mozna procka kupic tylko z mobo gigabyte.:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktos na tej mobo Samsungi TCCD? Jest z nimi jakiś problem (Abit walczy z poprawną współpracą do dziś), pytam bo mój ASRock z podpisu wyzionął ducha (lepiej powiedzieć został przeze mnie zamęczony:P) i potrzebuję jakiejś mobo bardziej oc friendly (przesiadka na PCIE odbyła się szybciej niż planowałem, a czekanie na Abita UL8PRO jest dość męczące bez sprawnego sprzętu).

I drugie pytanie, mod na SATA2 w końcu działa poprawnie? Szkoda żeby Samsungi się marnowały jeśli dało by się je pogonić na SATA2. Jak ktoś dysponuje linkiem to byłbym wdzięczny bo google coś mi [ciach!]ły wyrzuca.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

jako ze zlozylem juz sprzet dfi infinity +semp3000+2xpdp patriot512kh, przedsawiam swoje pierwsze spostrzezenia.

-otoz problemow z audigy2 narazie nie mam

-na northbridge umiescilem zalmana niebieskiego i przykleilem z boku do niego wiatraczek 40mm SPIRE. (nie slychac go wogole, a temp w stresie to 36*C)

-procek narazie dziala na 2250mhz a ram na 410 :) , komppletny sprzet mam od wczoraj wiec narazie powoli sie w to bawie.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pr1nce napisał(a):

witam

jako ze zlozylem juz sprzet dfi infinity +semp3000+2xpdp patriot512kh, przedsawiam swoje pierwsze spostrzezenia.

-na northbridge umiescilem zalmana niebieskiego i przykleilem z boku do niego wiatraczek 40mm SPIRE. (nie slychac go wogole, a temp w stresie to 36*C)

-procek narazie dziala na 2250mhz a ram na 410 :) , komppletny sprzet mam od wczoraj wiec narazie powoli sie w to bawie.

pzdr

To pomęc go dobrze. Mówisz że nie masz problemów z Audigy2, ciekawe czy nie będzie też problemów z SV Live, bo na zmiane dzwiękówki, to kasy już mi nie starczy :mur: :mur:

Jakbyś miał możliwość przetestowania także SB Live to byłbym BARDZO wdzięczny

A co do proca to miałeś farta nieziemskiego, sprawdź ile teraz za niego wołają w proline :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pr1nce napisał(a):

witam

pzdr

a działasz z HTT x5 ?? Bo na LP semp działa tylko z x4 lub niższym

ajsi- nie ma problemów z TCCD :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do livea to moze byc problem, poniewaz pytalem znajomych i nikt nie ma...

co do OC, 2.5ghz na napieciu 1.5v, nie wiem czy sie cieszyc czy nie..

na 1.4 i 1.45 (2.5ghz) mialem bledy w programach testujacych... po zwiekszeniu napiecia nie ma. Docelowo chcialem miec 2.5ghz, nie wiecej. ale sprawdze max tego procka niedlugo.

a odnosnie proline to rzeczywiscie przyfarcilem ostro :), szczescie i tyle.

ps. popytam sie jeszcze o tego livea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jackass_Ass:

Masz te kingstony cl3? Jak tak to podaj jakie masz timingi przy o/c, bo ja z moimi mam problem.(płyta DFI infinity 939)

Mam problemy z karta lan z tej płyty. Odpalam kompa i nie mam neta(łącze się kablem do routera. Po odłączeniu i ponownym włożeniu kabla do wtyczki(czy to przy kompie czy ruterze-obojętne-musze tak zrobić nawet z 10razy)to net w końcu jest.

W biosie są takie opcje dla:

MAC Media Interface mam ustawione Pin Strap

a dla

MAC PHY IEEE Test: BypassSET

jeśli wiecie co powoduje te dziwne zachowanie to dajcie znać.(kabel ma 34m w sumie-ale to nie powód)

aha włączenie kompa przez hot key ctrl+F1 nie działa.

Edytowane przez VICTORious

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dobrze. Ja nie zauwazylem zadnych problemow z nia.

Wiesz, zalezy do czego potrzebujesz kompa. jak nie bedziesz podkrecal i "boisz" sie mieszac w ustawieniach, to nie kupuj dfi. Ale jezeli oczekujesz stabilnej plyty glownej, z wieloma bardzo pozytecznymi ustawieniami, to bardzo polecam!

Infinity to jest taka "lan party dl ubogich" ;)

ja jak bym mial za duzo pieniedzy to bym kupil lanparty z SLI, ale ze nie mam nawet kasy na jedna dobra karte grafiki, to kupilem infinity i Tobie tez polecam.

ps. jak lubisz cisze to kup radiator ZALMAN Nb-47J, bo wentylatorek standardowy jest abrdzo glosny.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi