mari0 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) mam takie pytanko. mam zamiar kupic dfi infinity i jaki zasilacz wybrac do tej plyty?? jakis szczegolny model czy w miare dobra zasilka (chieftec 350W). i jeszcze cos. uzytkujac juz plytke przez dluzszy czas zgodzicie sie z wynikami i uwagami tego testu ?? Edytowane 14 Lutego 2006 przez mari0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 mam takie pytanko. mam zamiar kupic dfi infinity i jaki zasilacz wybrac do tej plyty?? jakis szczegolny model czy w miare dobra zasilka (chieftec 350W). i jeszcze cos. uzytkujac juz plytke przez dluzszy czas zgodzicie sie z wynikami i uwagami tego 1950792[/snapback] Tak pozatym to czym się różni rewizja A od B? :wink: Pewnie jednym czy dwoma kondensatorami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Ja mam Fortrona 350w i spokojnie ciągnie Venice 2,8 i 6600gt. Co do testu to u mnie nie było takich kłopotów, natomiast ja mam NF4 a nie NF4-4x więc może tu tkwi jakaś róznica (chociaż wątpię). Wszystkie Dfi Infinity są oparte na NF4-4x ;) "x" na stronie DFI oznacza socket 754 a bez x'ksa na sock 939. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Wszystkie Dfi Infinity są oparte na NF4-4x ;) "x" na stronie DFI oznacza socket 754 a bez x'ksa na sock 939. To w takim razie jakie sa dokladne roznice miedzy Infinity i LanParty?? Mysle o kupnie tej plytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Wszystkie Dfi Infinity są oparte na NF4-4x ;) "x" na stronie DFI oznacza socket 754 a bez x'ksa na sock 939.Pierwsze słysze, moja płyta jest na nForce4 a nie żadnym innym :) Dane ze strony DFI: Front Side Bus 2000MT/s HyperTransport interface EDIT: Typ chipsetu nForce4SLI nForce4Ultra nForce4 nForce4-4X* HyperTransport 1000 MHz 1000 MHz 1000 MHz 800 MHz * nForce4-4X nie ma w oficjalnej specyfikacji nVidii, a mimo to niektórzy producenci przy swoich płytach wymieniający ten chipset, co oznacza, że szyna HT pracuje z częstotliwością 800 MHz (mnożnik 4X) Edytowane 14 Lutego 2006 przez Jackass_Ass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OneHotMinute Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Czy infinity sli ma jakieś z problemy z jakimis kośćmi RAM jakiegos producenta? Czy z poziomu windy będę mógł regulować (softem) prędkości wentyla na procku i na chipsecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grycza Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Czesc czy moze mi ktos podac linka do jakiegos sklepu gdzie moge kupic tego niebieskiego zalmana bo to dziadostwo wyje jak suszarka a nie wiem jaka jest pelna nazwa tego zalmana i jeszcze problem mam podlaczona nagrywarke i wykrywa mi ja jako ata33 a na starym kompie ata100 tasme juz zmienialem a przez to ze mam ata33 to strasznie mi kompa muli jak cos czyta z cd i nagrywa 50min plyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 zalman nb-47j a sklep to allegro.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Czy infinity sli ma jakieś z problemy z jakimis kośćmi RAM jakiegos producenta? Czy z poziomu windy będę mógł regulować (softem) prędkości wentyla na procku i na chipsecie? 1. Nie 2. Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) Właśnie chciałem zrobić wymiane chłodzenia czipsetu ale ciężko będzie, sami popatrzcie: z tego powodu zrobie narazie tylko przesmarowanie pasa OCZ i zmniejsze obroty. Szkoda że trzeba płyte odkręcać :/ Edytowane 19 Lutego 2006 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Czesc czy moze mi ktos podac linka do jakiegos sklepu gdzie moge kupic tego niebieskiego zalmana bo to dziadostwo wyje jak suszarka a nie wiem jaka jest pelna nazwa tego zalmana i jeszcze problem mam podlaczona nagrywarke i wykrywa mi ja jako ata33 a na starym kompie ata100 tasme juz zmienialem a przez to ze mam ata33 to strasznie mi kompa muli jak cos czyta z cd i nagrywa 50min plyte Napewno w biosie możesz to ustawić. Właśnie chciałem zrobić wymiane chłodzenia czipsetu ale ciężko będzie, sami popatrzcie: z tego powodu zrobie narazie tylko przesmarowanie pasa OCZ i zmniejsze obroty. Szkoda że trzeba płyte odkręcać :/ A spróbuj ten wentyl na grafie (freezer lub zalman już sam niewiem) obrócić w drugą strone, może się wtedy niebieski zalman zmieści, ale zapewne i tak będziesz musiał pourywać troche nóżek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Wczoraj dokonałem zakupu Infinity+sempron 3000+ GA6600GT SPII, jeszcze jest niezłożony. W sklepie jedynie mi sprawdzili czy działa z 4x512Mb (2 hynixy i 2 A-daty) i widziało całość -to tak na marginesie. Mam SB live wiec będzie widać czy są jakieś problemy. Dzisiaj zacznę zabawę i zobaczę co dam radę wycisnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Witam,mam może troche głupie pytanie,ale temperatury czego pokazuja temperatury oznaczone jako system 1 bodajże inside i system 2 outside? Bo chyba nie cpu bo tam jest oddzielan opcja,swoją drogą to szokuje mnie ona kapke bo nie przekracza mi 25 stopni. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Mac102: Jak masz WC to mnie jakoś to nie dziwi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Ta płyta jest tak bezproblemowa, że nawet ten wątek sie nie rozwija, nie ma co czytać, może chociaż jakimiś wynikami się podzelimy, cokolwiek :blink: Czy ktoś już właśnie rozgryzł te temperatury o których pisał Mac102? Czy są jakieś zmodowane biosy do tej płyty? W zasadzie nie wiem po co :) Znacie jakieś adresy zagranicznych forów o DFI oprócz DFI-street bo tam nic nie znalazłem o Infinity, tylko Lanparty Ma ktoś link do moda na SataII? Edytowane 23 Lutego 2006 przez grudzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1nce Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 mnie by bardziej pocieszylo gdyby okazalo sie ze da sie jakos ustawic wieksze napiecie dla pamieci, bo standardowo jest tylko 3.2V :((( moze jakis zmodowany bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Wątpię, takie rzeczy to tylko... w Laparty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vice Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 czy na tej plycie osiagniecie htt 300 nie bedzie zadnego problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 czy na tej plycie osiagniecie htt 300 nie bedzie zadnego problemu? Moje dfi daj rade spokojnie 335,wyzej nie sprawdzalem bo cos mi pamieci wymiekaja,co dziwne,a moze i nie po oc chodza mi tylko na najnizszym dzielniku,caly czas rozgryzam o co w tym chodzi bo po przesiadce z xp niektóre rzeczy są dla mnie czarna magia i nie do konca wiem na czym to polega. Najbardziej zastanawiaja mnie pamieci,o ile sie nie myle czestotliwosc pamieci rosnie wraz ze zmiaina fsb procesora? To by tlumaczylo ten najnizszy dzielnik bo do demonow szybkosci to one nie naleza :D Mac102: Jak masz WC to mnie jakoś to nie dziwi icon_wink2.gif Wiesz,przyzwyczailem sie że na xp przy 2400 mialem te 40 pare stopni i sie troche zdziwilem :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 (edytowane) Co do tej temperatury outside 2, to nie wiem czy to mozliwe, ale wygląda mi ona na temperaturę GPU? Najlepiej to widac po odpaleniu Ntune -monitor, wyświetla tam też 3 temperatuty z czego jedną z nich jako temp. GPU Edytowane 24 Lutego 2006 przez grudzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Wiesz,przyzwyczailem sie że na xp przy 2400 mialem te 40 pare stopni i sie troche zdziwilem :wink:Infinity zaniża temperaturę cpu po oc chodza mi tylko na najnizszym dzielnikuAlpha timingi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac102 Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Alpha timingi ... Mogłbyś rozwinąć o co chodzi? Bo tam jest od metra ustawien, i tak kumam piate przez dzsiesiate. Z góry dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 chłodzenie obrócone :D teraz tylko zakupić zalmana i biore się za wymiane....znowu płyte odkręcać :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OneHotMinute Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Jakie pamięci lepiej wziąć do infinity sli: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17705 czy http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21979 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 W tej cenie weź najlepiej Patrioty KH, a najtaniej to w proline, esc lub apollo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Zalman założony: Nawiew AKASA 120mm. Przed zmianą temp. czipsetu w stresie nawet do 51st :blink: (max obroty wiatraka na czipsecie). Teraz: AKASA 12V w stresie 40st, idle 37st, :D AKASA 5V w stresie 47st, idle 44st. Edytowane 28 Lutego 2006 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 To chyba miałeś źle przylegający wcześniej radiator, bo ja mam temperatury takie jak Ty teraz ale na stock-owym chłodzeniu przy obrotach na Auto czyli gdzieś o połowe niższych od maksymalnych (3000 z hakiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 na początku to temp czipseta max 46st, ale z czasem robila się coraz większa aż do tych 51st. Nie wiem co DFI używa za paste na czipseta ale moja wyglądała jak różowa guma do rzucia :blink: Bez 99% :razz: wody bym tego nie zmył. Teraz to słychać tylko zasiłke- ogólnie jest cicho :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Oczywiście temp. chipsetu mierzyliscie zewnętrzym termometrem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 tak, takim pod pachę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...