afi Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) witam mam taki klopot ze doswiadczam ciaglych resetow komputera, zarowno juz podczas instalacji windowsa jak i potem gdy probuje np zaistalowac sterowniki karty graficznej czy patche do xp. zdarza sie to rowniez losowo ale glownie gdy cos robie jak instalacja softu... wymienialem kosci pamieci, karte graficzna i nic to nie dalo. prosze was o jakies sugestie czego to moze byc wina? procesor sie przegrzewa czy moze cos innego? dodam ze komputer jest fabrycznie nowy. moja konfiguracja: MSI PM8M2-V, Celeron D 2.8 (336),256DDR 400 CL3, 512DDR 400 CL2.5, Saphire Radeon 9550 128DDR, DVD-RW Sony, Sound Blaster 128, sieciowka Compaq NC3121, zasilacz MODE COM FEEL 300W. Edytowane 9 Listopada 2005 przez afi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 witam mam taki klopot ze z niezrozumialych mi zupelnie powodow doswiadczam ciaglych resetow komputera, zarowno juz podczas instalacji windowsa jak i potem gdy probuje np zaistalowac sterowniki karty graficznej czy patche do xp. losowo rowniez to sie zdarza ale glownie gdy cos robie jak instalacja softu... wymienialem kosci pamieci, karte graficzna i nic to nie dalo. prosze was o jakies sugestie czego to moze byc wina? procesor sie przegrzewa czy moze cos innego? dodam ze komputer jest fabrycznie nowy. moja konfiguracja: MSI PM8M2-V, Celeron D 2.8 (336),256DDR 400 CL3, 512DDR 400 CL2.5, Saphire Radeon 9550 128DDR, DVD-RW Sony, Sound Blaster 128, sieciowka Compaq NC3121, zasilacz MODE COM FEEL 300W. spróbuj na innym markowym zasilaczu jesli nie masz możliwosci sprawdzenia odkrec procka np: do 1,5ghz i zobacz czy wszystko jest OK jesli tak sie stanie winny jest zasilacz i konieczna bedzie jego wymiana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afi Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 spróbuj na innym markowym zasilaczu jesli nie masz możliwosci sprawdzenia odkrec procka np: do 1,5ghz i zobacz czy wszystko jest OK jesli tak sie stanie winny jest zasilacz i konieczna bedzie jego wymianaa w jaki sposób mogę obniżyć taktowanie procka ? jakiś konkretny soft czy ustawienie w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejSnk Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 a w jaki sposób mogę obniżyć taktowanie procka ? jakiś konkretny soft czy ustawienie w biosie? normalnie w biosie fsb ta celina ma 133 to ustaw na 100 i zobacz co się dzieje najlepiej jeszcze wyciag jedna kostke ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afi Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 zapuszczałem dziś program memtest32 służący do testowania pamięci (z dyskietk bootowalnej) i po blisko 120 minutach miałem 6 testów pass i zadnego errora... ile powinienem tym programem wogóle testować? a sposób z obniżeniem fsb sprawdzę jutro. wielkie dzięki za wasze sugestie wciąż mam jakąś nadzieje ;) apropo zapomniałem dodać , że na tej płycie jest karta grafiki zintegrowana i początkowo myślałem, że to może też jakiś konflikt mojego radka i tego syfu ale dziś sprawdzałem na tej karcie i na niej też się resetuje z tym, że jakby rzadziej...może to coś wam nasunie? pozdr i dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladakov Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Mam taka sama MB tylko ze z z PIV wstawionym i objaw ten sam - wymienili w serwise MB na ten sam model i nadal to samo. Probowales wgrac nowy BIOS moze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 skoro memtest dziala... pokatuj kompa czym sie da ale nie z widowsa... to moze byc np dysk... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladakov Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Raczej nie dysk bo HDD tez wymienili w serwisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) Sprawdz napiecia softem i miernikiem. Moze faktycznie "markowa" zasilka nie wyrabia. Zapusc tez Prime. Edytowane 9 Grudnia 2005 przez emgie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) a próbowałeś pracować tylko na jednej kości np tej 512, tez były błędy ? a z ta Prime to dobry pomysł Edytowane 9 Grudnia 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...