Skocz do zawartości
afi

Problemy Ze Sprzętem

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam taki klopot ze doswiadczam ciaglych resetow komputera, zarowno juz podczas instalacji windowsa jak i potem gdy probuje np zaistalowac sterowniki karty graficznej czy patche do xp. zdarza sie to rowniez losowo ale glownie gdy cos robie jak instalacja softu... wymienialem kosci pamieci, karte graficzna i nic to nie dalo. prosze was o jakies sugestie czego to moze byc wina? procesor sie przegrzewa czy moze cos innego?

dodam ze komputer jest fabrycznie nowy.

moja konfiguracja: MSI PM8M2-V, Celeron D 2.8 (336),256DDR 400 CL3, 512DDR 400 CL2.5, Saphire Radeon 9550 128DDR, DVD-RW Sony, Sound Blaster 128, sieciowka Compaq NC3121, zasilacz MODE COM FEEL 300W.

Edytowane przez afi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam taki klopot ze z niezrozumialych mi zupelnie powodow doswiadczam ciaglych resetow komputera, zarowno juz podczas instalacji windowsa jak i potem gdy probuje np zaistalowac sterowniki karty graficznej czy patche do xp. losowo rowniez to sie zdarza ale glownie gdy cos robie jak instalacja softu... wymienialem kosci pamieci, karte graficzna i nic to nie dalo. prosze was o jakies sugestie czego to moze byc wina? procesor sie przegrzewa czy moze cos innego?

dodam ze komputer jest fabrycznie nowy.

moja konfiguracja: MSI PM8M2-V, Celeron D 2.8 (336),256DDR 400 CL3, 512DDR 400 CL2.5, Saphire Radeon 9550 128DDR, DVD-RW Sony, Sound Blaster 128, sieciowka Compaq NC3121, zasilacz MODE COM FEEL 300W.

spróbuj na innym markowym zasilaczu jesli nie masz możliwosci sprawdzenia odkrec procka np: do 1,5ghz i zobacz czy wszystko jest OK jesli tak sie stanie winny jest zasilacz i konieczna bedzie jego wymiana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj na innym markowym zasilaczu jesli nie masz możliwosci sprawdzenia odkrec procka np: do 1,5ghz i zobacz czy wszystko jest OK jesli tak sie stanie winny jest zasilacz i konieczna bedzie jego wymiana

a w jaki sposób mogę obniżyć taktowanie procka ? jakiś konkretny soft czy ustawienie w biosie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapuszczałem dziś program memtest32 służący do testowania pamięci (z dyskietk bootowalnej) i po blisko 120 minutach miałem 6 testów pass i zadnego errora... ile powinienem tym programem wogóle testować?

a sposób z obniżeniem fsb sprawdzę jutro. wielkie dzięki za wasze sugestie wciąż mam jakąś nadzieje ;)

apropo zapomniałem dodać , że na tej płycie jest karta grafiki zintegrowana i początkowo myślałem, że to może też jakiś konflikt mojego radka i tego syfu ale dziś sprawdzałem na tej karcie i na niej też się resetuje z tym, że jakby rzadziej...może to coś wam nasunie?

pozdr i dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi