Skocz do zawartości
arch

Karta Dzwiekowa Do 2.1 Z Dobrym Line-in

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie - szukam karty dzwiekowej do sluchania muzyki i grania przy kompie. Prawdopodobnie kupie Logitech Z-2300, dlatego pisze o karcie do zestawu 2.1. Czasem chce tez cos nagrac, przydalaby sie wiec dobry line-in. Mysle nad Audigy 2 / X-Fi, E-Mu i Maya Audiotrak. Planuje tez zmienic mobo, ale zintegrowany ALC-850 raczej odpada (?). Ktora z kart spelnilaby najlepiej moje oczekiwania? Aha no i jak podlaczyc glosniki, gdy z karty jest po 1 wyjsciu na kanal, jak np. w E-Mu? A moze lepiej podlaczyc do kompa Denona PMA-680R i Wharfeadale 9.1? Pierwotnie mial mi ten sprzet do tego sluzyc, ale to by bylo chyba marnotrawstwo :> Dziekuje za pomoc.

EDIT:

http://allegro.pl/show_item.php?item=71394999 <= to tez slodko wyglada :D

Edytowane przez arch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo pozytywnych opinii użytkowników kart Maya chyba wybrałbym E-MU ze względu na E-DSP, parametry, cena (chyba raczej niezbyt wygórowana jak na swoje możliwości) oraz dołączone oprogramowanie. Nie słyszałem jak grają obie karty więc moją wypowiedź należy traktować z przymrużeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK postanowilem zaszalec, do kompa pojda: Denon PMA-680R i Wharfedale 9.1. Teraz kwestia karty - Audiotrak Maya 44 MK II czy E-Mu 0404?

Diamondy 9 to dobry wybór, a co do wzmaka to nie wolał byś NAD 320BEE? (nie wiem czy nie droższy)

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi