Skocz do zawartości
jajko

Problem Z Nagłymi Resami.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z nagłymi resami kompa. Dzieje się to szczególnie w grach, które są wymagające graficznie, np.FEAR. Jak ustawię wszystko na słabiutkie detale to zresetuje się po ok.15 min grania, jak wezmę na medium to mam reset po 5 min. Windows Debugger wskazuje na błąd w pliku ntoskrnl.exe co podobno wskazuje na problemy ze sprzętem. Mam nowy zasilacz, więc napięcia na pewno są ok, karta graficzna ma nowe ogromne chłodzenie, więc na pewno się nie grzeje, ramy są lekko cipłe, jedyne co jest w miarę gorące to radiator chipset'u. Jeżeli to jest problem ze sprzętem to jak mogę sprawdzić z czym?

Sprzęt:

AMD 2500 Barton

ASRock K7S8X

DDR400 512MB

GF FX5200 128MB

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie problem ze sprzętem. Nowa zasiłka nie oznacza wcale iż równa się to dobremu trzymaniu napięć. Jej "nowość" nie ma tu znaczenia. Przyczyn moga być dziesiątki, np. źle założeone lub słabe chłodzenie procka, pamiatki nie wytrzymują. Czy sprzęt i jakie elementy ewentualnie bylu kręcone? Napięcia sprawdza się nie programowo. Sprawdź w bios-ie jakie masz progowe temperatury i czy nie są przypadkiem przekraczane. Zapodaj 3dsmarka, pamiatki sprawdź gold memory itp. poczytaj o restartach na forum itd. itd.

Ogólnie rzucam tutaj tylko hasłami. O restartach można napisać co najmniej przewód doktorski.

Poczytaj troche na forum, to cię nieco naprowadzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi