Holyfire Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) Otóż mam problem ze swoim geforcem.Chodzi o to ,że wentyl na karcie kręci się dosyć wolno i nie daje rady chłodzić w trybie 3D.W trybie 2D ok ,ale gdy odpalam jakąś gre,3D mark'a to paru minutach grafa sie chrzani i mam skośne paski na monitorku.Ogólnie komp zalicza zwieche.Czy istnieje jakiś sposób ,żeby ten wentyl zwiększał obroty podczas odpalania gier a po powrocie do windy znowu spowalniał ?? Po zaliczeniu zwiechy sprawdziłem karte a tu radiatorek z tyłu karty aż parzy.Więc to jest pewnie przyczyną. Program do karty Winfox zwiększył mi obroty na karcie i chyba dawał rade chłodzić bo nie zauważyłem zwiechy,ale w windze pracuje nadal tak samo,czyli głośno. Proszę pomóżcie.Co z tym zrobić ?? Edytowane 9 Listopada 2005 przez Holyfire Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 LOL Jak karta za 2k ci sie przegrzewa to oddaj ja na gwarancje i juz . Nie moze sie przegrzewac i tyle... Ludzie sami sobie problemy stwarzacie , tak trudno jest racjonalnie pomyslec ? :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...