mister_n Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Witam, chyba jeszcze nie bylo podobnego tematu, a mam nadzieje ze ktos bedzie znal odpowiedz :) Otoz mam niesprawny model Tagana 380-U01 (ojciec przyniosl z firmy ;) inna sprawa ze zamierzam sobie kupic taki nowy i sprawny :) ) i po rozkreceniu zauwazylem, tak mi sie zdaje, uklad odpowiedzialny za regulacje obrotow wentyli w zaleznosci od temperatury, ktory mozna by bylo wykorzystac :) Sek w tym ze poza zasilaniem sa jeszcze do niego doprowadzone dwa kabelki (w kolorze wyblaklorozowym) - wiecie moze za co sa one odpowiedzialne?? Teoretycznie predkosc wentylatorow powinna byc regulowana przez obciazenie zasilacza, ale gdzies czytalem ze faktycznie tak nie jest. I czy da sie jeszcze jakos wykorzystac inne elementy zasilacza? Poza wentylkami i radiatorami oczywiscie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HardStyler Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) a nie probowales zagadac z pc-tuningiem czy by warunkowo moze ten niesprawny model PSU wzieli na serwis ? przeciez oni sa oficjallnym dystrybutorem targana na PL ( z moich informacji niepotwierdzonych) ? z Wronkami czasem da sie dobrze dogadac szkoda tego PSU na dawce organów - bo za wiele z niego nie wyciagniesz Edytowane 9 Listopada 2005 przez HardStyler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Ja tam bym go probowal naprawic. Tak do 100 zl za naprawe to mysle ze ci sie oplaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Najczęściej w taganach U01 i innych opartych na topowerze P5 pada PFC. Zerknij na nie, być może można je naprawić za bardzo małe pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyga Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 człowieku nie szkoda ci tego taganika!!! chcesz go "pokroić" najpierw zobacz czy da się go naprawić jest spora szansa że go naprawisz za niewielkie pieniadze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mister_n Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Dzieki za sugestie cos pomysle, chociaz nie sadze zeby dalo sie cos zdzialac bo zasilacz pracowal w kompie na Politechnice i ludzie z tamtad probowali go naprawic, wiec nie wiem czy teraz serwis bedzie chcial go przyjac. Ale dalej bardzo mnie ciekawi ten regulator wentylatorow :) Wiec moze jednak ktos wie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...