Skocz do zawartości
mister_n

Wnętrze Tagana

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chyba jeszcze nie bylo podobnego tematu, a mam nadzieje ze ktos bedzie znal odpowiedz :)

Otoz mam niesprawny model Tagana 380-U01 (ojciec przyniosl z firmy ;) inna sprawa ze zamierzam sobie kupic taki nowy i sprawny :) ) i po rozkreceniu zauwazylem, tak mi sie zdaje, uklad odpowiedzialny za regulacje obrotow wentyli w zaleznosci od temperatury, ktory mozna by bylo wykorzystac :)

Sek w tym ze poza zasilaniem sa jeszcze do niego doprowadzone dwa kabelki (w kolorze wyblaklorozowym) - wiecie moze za co sa one odpowiedzialne?? Teoretycznie predkosc wentylatorow powinna byc regulowana przez obciazenie zasilacza, ale gdzies czytalem ze faktycznie tak nie jest.

I czy da sie jeszcze jakos wykorzystac inne elementy zasilacza? Poza wentylkami i radiatorami oczywiscie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie probowales zagadac z pc-tuningiem czy by warunkowo moze ten niesprawny model PSU wzieli na serwis ? przeciez oni sa oficjallnym dystrybutorem targana na PL ( z moich informacji niepotwierdzonych) ?

z Wronkami czasem da sie dobrze dogadac

szkoda tego PSU na dawce organów - bo za wiele z niego nie wyciagniesz

Edytowane przez HardStyler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za sugestie

cos pomysle, chociaz nie sadze zeby dalo sie cos zdzialac bo zasilacz pracowal w kompie na Politechnice i ludzie z tamtad probowali go naprawic, wiec nie wiem czy teraz serwis bedzie chcial go przyjac.

Ale dalej bardzo mnie ciekawi ten regulator wentylatorow :) Wiec moze jednak ktos wie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi