Guru1 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Panowie, czy ktoś znalazł może najnowszy firmware do tej nagrywarki?? Dlaczego pytam: niektóre płyty DVD są nagrywane w po prostu żółwim tempie. Np. dość markowe DVD+ x8 TDK nagrywa mi z prędkością x2.4, niemarkowe Hawki x4 a Sony x8.... czy spotkał się ktoś z tym? Chodzi oczywiście o nagrywarkę slotową w laptopie Acer 5021 WLMi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytuz Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Panowie, czy ktoś znalazł może najnowszy firmware do tej nagrywarki?? Dlaczego pytam: niektóre płyty DVD są nagrywane w po prostu żółwim tempie. Np. dość markowe DVD+ x8 TDK nagrywa mi z prędkością x2.4, niemarkowe Hawki x4 a Sony x8.... czy spotkał się ktoś z tym? Chodzi oczywiście o nagrywarkę slotową w laptopie Acer 5021 WLMi. Witam, mam Acera 5024 z ta sama nagrywarka. Dotad nagrywalem plytki TDK+/-R i faktycznie baardzo wolo to robi (ok. 1h). Innych producentow nie probowalem jeszcze. Zobacz czy masz Ultra DMA wlaczone dla nagrywarki (ja swego czasu mialem PIO4 i komp sie cial przy uzywaniu napedu optycznego - przy odczycie/zapisie). Po zmianie na UDMA jeszcze nic nie wypalalem. Pozdrawiam:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guru1 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Witam, mam Acera 5024 z ta sama nagrywarka. Dotad nagrywalem plytki TDK+/-R i faktycznie baardzo wolo to robi (ok. 1h). Innych producentow nie probowalem jeszcze. Zobacz czy masz Ultra DMA wlaczone dla nagrywarki (ja swego czasu mialem PIO4 i komp sie cial przy uzywaniu napedu optycznego - przy odczycie/zapisie). Po zmianie na UDMA jeszcze nic nie wypalalem. Pozdrawiam:P Ustawione mam na ULTRA DMA tryb 2 Dowiedziałem się, że nagrywarka "nie zna" płyt danego producenta co jest kwestią nowszego firmware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...