SuperGonzo Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 MAm dylemat.. cena podobna r8500 znacznie lepszy ale czy sie dobrze kreci i czy jest sens inwestowac w wersje le? czy moze kupic radeona 9k ? Temat pewnie juz taki byl ale kupuje wlasnie kompa i nie wiem na jaka grafike sie zdecydowac wersja radeona 8.5 to 128 ram rdzen 250 pamieci 200 /400 a r9pro to saphire 275 na rdzen i 275 na pamieci /550 czy r8 bedzie sie dobrze krecil ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Mnie nurtuje wsumie to samo pytanie ale ja chce kupić obie karty z 64 MB na kościach 4ns, i w wersji VIVO. Będę najprawdopodobnie kupował w www.sklep.age.pl (w Opolu). Z góry dzięki za rady. Aaaa i czym oprócz taktowania różni się wersja LE od zwykłej i czy są co to za karta "nie"LE ale taktowana 250/250(R8500VIVO-Sapphire)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 MAm dylemat.. cena podobna r8500 znacznie lepszy ale czy sie dobrze kreci i czy jest sens inwestowac w wersje le? czy moze kupic radeona 9k ? Temat pewnie juz taki byl ale kupuje wlasnie kompa i nie wiem na jaka grafike sie zdecydowac wersja radeona 8.5 to 128 ram rdzen 250 pamieci 200 /400 a r9pro to saphire 275 na rdzen i 275 na pamieci /550 czy r8 bedzie sie dobrze krecil ???? Ja bym nie bral tego 8500 bo pewnie ma jakieś pamięci 5 ns. A tak wogóle to za ile masz te karty, bo moze doradzimy cos innego ( innej firmy ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 A jak zamkne, to zaraz bedzie lament i bluzgi na wrednego moderatora, no nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Mnie nurtuje wsumie to samo pytanie ale ja chce kupić obie karty z 64 MB na kościach 4ns, i w wersji VIVO. Będę najprawdopodobnie kupował w www.sklep.age.pl (w Opolu). Według mnie lepiej brać Radka 8500, ja mam również swojego na pamięciach 4 ns i kręci sie b. dobrze. Jeśli tylko to są pamięci hynixa albo samsunga to bierz. Aaaa i czym oprócz taktowania różni się wersja LE od zwykłej i czy są co to za karta "nie"LE ale taktowana 250/250(R8500VIVO-Sapphire)?LE od pełnej różni sie tylko taktowaniem. A ta niby nie LE to tak naprawde LE :wink: . Ale najlepiej będzie jak sobie poszukacie tak jak wam to sugeruje uprzejmie nasz moderator :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 taaa SZUKAJ. Zgadza się jest tego toszkę. Wszyscy piszą: ... bierz 8500, nie LE, na "kwadratowych" pamięciach najlepiej 3.3ns" wszystko super, tyle to sam wiem (i dlatego nie zakładałem tematu) ale co zrobić jak nie ma takich kart w sklepie?. Ale jak ktoś jeszcze pyta to może i ktoś odpowie na moje pytanka. Najbardziej interesuje mnie różnica miądzy tymi "niby" FULL Sapphirami i tymi LE (R8500 vivo). Widziałem obydwie i są IDENYCZNE i obie mają pamięci 4ns. A wcale moderatorzy nie są tacy ŹLI ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Mnie nurtuje wsumie to samo pytanie ale ja chce kupić obie karty z 64 MB na kościach 4ns, i w wersji VIVO. Będę najprawdopodobnie kupował w www.sklep.age.pl (w Opolu). Według mnie lepiej brać Radka 8500, ja mam również swojego na pamięciach 4 ns i kręci sie b. dobrze. Jeśli tylko to są pamięci hynixa albo samsunga to bierz. Aaaa i czym oprócz taktowania różni się wersja LE od zwykłej i czy są co to za karta "nie"LE ale taktowana 250/250(R8500VIVO-Sapphire)?LE od pełnej różni sie tylko taktowaniem. A ta niby nie LE to tak naprawde LE :wink: . Ale najlepiej będzie jak sobie poszukacie tak jak wam to sugeruje uprzejmie nasz moderator :) te pamięci to Eltron albo jakoś tak. i jest tez taka wersja 250/275 i 250/183(na 5ns) i każda jest oznaczona jako LE. A nie ma tam(w tych LE) jakiegoś zanieszanie z magistralą pamięci np. nie 128bit a 64 , albo coś w tym stylu? Aaaa i szukałem i tego co chcę to niema. Przeglądam temat radków od tygodnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 bierz radka 8500 teraz on nazywa sie 9100 napewno bedziesz lepiej zadowolony najlepiej builit by ATI pozatym tema byl walkowany ze 100 arzy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 bierz radka 8500 teraz on nazywa sie 9100 napewno bedziesz lepiej zadowolony najlepiej builit by ATI pozatym tema byl walkowany ze 100 arzy ! A gdzie kupić tego R9100 nigdzie nawet wysyłkowo nie znalazłem, a widzę że ty takiego masz w podpisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Grzes mieknie? Oby nie. myslalem, ze jak wroce z Oslej Laczki, to juz bedzie zamkniete... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Grzes mieknie? Oby nie. myslalem, ze jak wroce z Oslej Laczki, to juz bedzie zamkniete... ;)Sprawdzasz mnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 te pamięci to Eltron albo jakoś tak. i jest tez taka wersja 250/275 i 250/183(na 5ns) i każda jest oznaczona jako LE. A nie ma tam(w tych LE) jakiegoś zanieszanie z magistralą pamięci np. nie 128bit a 64 , albo coś w tym stylu? Aaaa i szukałem i tego co chcę to niema. Przeglądam temat radków od tygodnia. EltronTech. No to bym się poważnie zastanowił, eltrony nie kręcą sie chyba zbyt dobrze. Jeśli nie zależy Ci na Vivo to lepiej dołuż 20 zł i kup w sirius.pl Herculesa LE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...