flasht Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Witam. Tak sie przymiezam do zlozenia kompa na serwer (bez obudowy) i mam pytanie... Czy jak obloze sam zasilacz matami wyciszajacymi (oczywiscie wszystkie boki poza tym(i) gdzie beda wentyle) to duzo cieszej bedzie? Jesli nie to co mam zrobic zeby bylo? Pozdrawiam, FlashT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Witam. Tak sie przymiezam do zlozenia kompa na serwer (bez obudowy) i mam pytanie... Czy jak obloze sam zasilacz matami wyciszajacymi (oczywiscie wszystkie boki poza tym(i) gdzie beda wentyle) to duzo cieszej bedzie? Jesli nie to co mam zrobic zeby bylo? Pozdrawiam, FlashT no trochę bez sensu mi się wydaje pomysł, wystarczy do zasiłki jakiś cichy wentyl włożyć i po kłopocie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 no trochę bez sensu mi się wydaje pomysł, wystarczy do zasiłki jakiś cichy wentyl włożyć i po kłopocie :wink: Az tak bawic to sie nie chce tymbardziej ze to ma byc serwer, 24/7 wlaczony... nie chce zadnych niespodzianek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 albo i dobra zasilka ( tagan ) :) o matach w zasilce nie slyszalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 albo i dobra zasilka ( tagan ) :) o matach w zasilce nie slyszalem W? Myslalem raczej o oklejeniu go matami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 he moim zdaniem to nikczemna robota... lepiej naprawde wymienic wentyl... to zadne micyje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 fortron za 27zl jest bezglosny(co prawda 250w ale w serbverze pewnie nic mocnego nie bedzie) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Po za tym maty zawsze wyklada sie od srodka by gluszyly halas bezposrednio u zrodla. Wymien wentyl i po klopocie - a jak chcesz bezglosny zasilacz to znajdz kawal metalu i przylutuj do niego co trzeba :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 sa 2 wyjscia moim zdaniem... wymiana wiatraczka na jakis poczciwy... lub zmiana zasilki na tagana ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Wyklejenie matami nie ma sensu bo hałas/szum nie powstaje w zasilaczu lecz na krawędziach wentylatora (również łopatki) i obudowy. W większości zasilaczy spokojnie można ustawić wentyl na 7V - spróbuj może hałas na 7v będzie dla Ciebie OK. Ja mam swojego Codeshita puszczonego właśnie na 7V i pracuje tak bez żadnych problemów od prawie roku (ale i tak go wymienię:)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Zasilacza w ten sposób nie da się wyciszyć, jesli już warto cos stosowac, to silikonowe podkładki pod wentylator(y).Koniecznie warto też domontować dodatkowe radiatory, by stoworzyć tryb półpasywny.Wówczas, chłodzic wystarczy tylko de facto same cewki, bo stabilizatory z duzymi radiatorami bedą miały odpowiednie chłodzenie w ich postaci . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...