basteq16 Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Otórz kupiłem kabel do teggo telefonu .Zainstalowałem sterowniki potem podłączyłem kabel wraz z telefonem i ukazał mi sie komunikat "NIe rozpoznano urządzenia usb Jedno z podłaczonych urząden ppodłaczonych do tego komputera mma awarię system Windows nie może go rozpoznać".Próbowałem kilolkakrotnie instalowac sterowniki i nic .Nie mam pojecia co zrobić .Prosze o rady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 wg mnie sterowniki sie gryzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basteq16 Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Mógłbyś mi przesłać jakieś linki stron z innymi sterownikami plizzzzzzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CrazyHo Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Siema ja mam taki sam problem kupiłem sobie nową nokie 6610i i w zestawie był kabel do połączenia jej z kompem. Jak włożyłem kabel do USB pojawił się dymek że wykryto nowy sprzęt "USB-UART Tx Line" ale windows nie zainstalował do niego oprogramowania. Na kabelku jest oznaczenie DKU-5 Data Cable. Co mamy zrobi żeby to nam zadziałało? Jeden z forumowiczy napisał mi coś takiego ''Nie masz zadnego oprogramowania od telefonu? Jesli nie, to sciagnij. Tu masz, mzoe Ci sie przyda: http://www.fonefunshop.co.uk/datacables/nokia.htm'' razem z tym była płyta z niby sterownikami ale one nie działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CrazyHo Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Basteq może spróbujemy wymienić się sterownikami, jakoś byśmy sobie przesłali, może wtedy coś zadziała, wg mnie zawsze trzeba spróbować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 instalujecie oryginalne sterowniki noki, macie oryginalne kabelki noki, DKU-5, czy CA-42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CrazyHo Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 instalujecie oryginalne sterowniki noki, macie oryginalne kabelki noki, DKU-5, czy CA-42No właśnie ja nie mam, a ty masz może mógłbyś nam jakoś udostępnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 No właśnie ja nie mam, a ty masz może mógłbyś nam jakoś udostępnić. Powinny byc dostepne razem z Nokia PC Suite, czyli tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basteq16 Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 CreyzyHo jesteś pewien że masz kabel dku-5 pod usb, gdzieś słuszałem że do nokii 6610i pasuje tylko kabel dku5 pod port com ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 (edytowane) wyslij mi maila jakac@vnet.pl to ci wysle w zalaczniku zajmuja 12 MB Edytowane 15 Listopada 2005 przez jakac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CrazyHo Opublikowano 15 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2005 Powinny byc dostepne razem z Nokia PC Suite, czyli tutaj.ja już ściągałem z tej strony sterowniki i nic, a na kablu jest naklejka (na bank) DKU-5 i jest na usb, kabel napewno działa bo widziałem jak typo takim samym pod usb zgrywał sobie na 6610i, ale jeszcze się rozejrze tak jk mówisz żeby było pod com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Mam ten sam problem. Windows wykrywa urządzenie, ale nie instaluje go... A do podłączenia Nokii 6610i użyłem dwóch różnych kabli DKU-5 na USB i jednego na COM. Przy żadnym z tych 3-ch kabli nie została komórka zainstalowana, mimo że Windows wykrył nowy sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) zakładam że brakuje Wam sterowników do kabla USB, niby windoza ma ale jednak może jej czegos brakować. od czasu do czasu używam CA-42 i pamiętam że musiałem zainstalować dodatkowe stery, ściągnijcie te i spróbujcie: http://www.gsm2pc.pl/6020.html powinny pasować baj de łej, windows jako urządzenie wykrywa bodajże kabel a nie telefon ;) tak przynajmniej kiedyś miałem Edytowane 4 Stycznia 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Przemekbydgoszcz! dzięki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...