Skocz do zawartości
Maniakalny

Siemens C60 Wgranie Oprogramowania

Rekomendowane odpowiedzi

telefon włącza sie i za chwilę wyłącza (pojawia się tylko podświetlenie)

w serwisie powiedzieli ze to oprogramowanie

wgranie nowego to koszt 100zł haha

mam kabelek pod port com ,ale nie wiem skąd wziąc oryginalny soft do tego telefonu

znalazłem jedynie instrukce jak wgrać i porgram do wgrywania

pomózcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpinam się pod pytanie, ale z innym kłopotem.

Mianowicie te C60 to mulaście wolne telefony. Ponoć po wgraniu modowanego softu elegancko chodzą. Czy ktoś ma taki soft? poradzi jak zmodować? Niebezpieczne to? A może telefon może się nie obudzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w serwisie powiedzieli ze to oprogramowanie

wgranie nowego to koszt 100zł haha

Moge tylko powiedziec, ze to faktycznie kwestia oprogramownaia. U nas w serwisie dziennie pojawia sie przynajmniej jeden (czasami i wiecej) tych telefonow wlasnie z taka usterka. Siemens wypuscil bubel. Ten twoj serwis ladnie kasuje, taki stary telefon i 100zl, troche niepowazni sa. Taki flash to 20-30 minut roboty o wartosci okolo 30zl ;) My (ja konkretniej) zazwyczaj wrzucam soft w wersji 26 badz 27 (zalezy jaki typ flasha ma dany telefon) i po tym dosc rzadko zdarza sie ze telefony wracaja spowrotem. Wyjatkiem sa oczywiscie te z uszkodzona pamiecia ;)

Jesli masz kabel serwisowy na COMa, to powinienes moc spokojnie wrzucic nowszy soft za pomoca swupa ze strony SIemensa (niestety w tej chwili nie dziala, wiec linka nie jestem w stanie podac).

Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam kabelek na coma

i jak chce wgrac oprogramowanie to chce zebym włączył telefon który się włącza i wyłącza

Jesli masz swupa, to powinienes miec opcje w stylu "skip detection". To pozwala wrzucic flasha na sile. Jesli korzustasz z innego oprogramowania to poprostu poszperaj po opcjach, gdzies powinno to byc. Generalnie te telefony robi sie po testpoincie, a wiec nawet martwe mozna ruszyc, ale do tego wypada miec juz nieco drozszy sprzet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi