Skocz do zawartości
gubrin

Asus K8n + Geil 512mb Cl2.5 + Sempron 64 2600+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

FSB:300

HT ratio:3

AGP: 67 Mhz (+1 od standartu)

Pamiatki: 200mhz ddr (czyli 100mhz si ?) timingi to bodajze 2 3 3 5 (standart to 2.5 3 3 6 o ile pamietam)

Przy takich ustawieniach mam 8x300 czyli 2400 mhz (stabilne, lecz malo testowane). Clockgen-em moge dociagnac do 315 bodajze a potem zwis :/ No i pytania:

Czy da sie jakos lepiej to poustawiac ?

Czy da sie pamiatki odpalic na wyzszym freq (jako strasznie nisko mi sie wydaje, ale jak probuje chocby clockgenem ciagnac przy 400mhz ddr to sie wiesz przy byle podkreceniu :/) ?

Czy timingi sa optymalne ?

Czy granica 315 to szczyt mozliwosci proca i plyty czy da sie to jakos polepszyc ? :]

Ogolnie rzecz biorac w tej chwili nie pociagne wiecej bo plyta ma maks 300 mhz w biosie, ale robi sie juz modowany bios na zagranicznym forum wiec bedzie mozna pociagnac to wyzej.

Pozdrawiam.

Edytowane przez gubrin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta cię blokuje u mnie max HTT full stable 305-310 PI 1mb max 323 :-P

Swoją drogą to w biosie pustki...

Ale masz całkiem fajnego proca jak 8x300 1,4V robi.

A pamięci daj wyżej.

A coś więcej wiesz na temat tego nowego modowanego biosu ?

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pamieci dam na wyzsze freq to sie komp nie odpala po prostu i trzeba reset biosu :/ Juz sam niewiem czemu tak nisko lataja, moze to wina samych pamieci ? :/

Co do biosu to sprawa jest taka, ze owszem jest biosik juz nawet do sciagniecia i dwie osoby ten bios sflashowaly, ale plyta nie przewidziana na fsb 200-300 i przy ustawieniu ponad ten zakres rypie sie fsb. Ustawisz na 307 a po resecie masz 323 itp. Ogolnie koles pracuje dalej nad biosem z tego co wyczytalem.

Niewiem czy mozna dawac linki do innych for tutaj, zaraz polookam w regulamin i jak cos to wrzuce.

Aha mam jeszcze jeden problem z a plyta. Wlaczenie nvidia system utility wiesza mi kompa na twardo. Spotkal sie ktos z tym ?

Pozdrawiam.

[EDYTA]

W regulaminie chyba nic nie ma o linkach do innych forow wiec:

Modowany bios do k8n (Jest to wersja eksperymentalna i moze spowodowac trwale uszkodzenie sprzetu)

Pozdrawiam.

Edytowane przez gubrin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi