StraY Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 kupilem pc: athlon64 3200 dfi lanparty ut nf4 sli-d geil 2x512 ulrta pc400 gf6600gt hd wd250gb 16mb zasilacz od obudowy q3 350w wentyl pentragram freezone qvc 100 podlaczalem wszystko sam ;p ale jest na 99,99% dobrze... komp sie wlacza ale monitor nie startuje ( na bank sprawny ) jedyne co mi przychodzi do glowy to niezgodnosc wejscia zasilania do plyty z kabelkiem zasilajacym - na plycie jest wejscie na 24 takie plastkikowe wtyczki ( wszystkie polaczone w 1 duza ) a z zasilacza wychodzi kabelek z 20 wiec 4 sa wolne, zamieszczam zdjecie z telefonu ( slaba jakosc ) zebyscie zrozumieli mnie lepiej ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 przejsciowke musisz kupic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 skoro na plycie jest gniazdu 24 pinowe a ty podlaczasz wtyczke 20pinowa to czemu sie dziwisz ze nie dziala ? swoja droga zasilacz nie wyglada chyba na firmowy ... kolejna drogą to na tym zdjeciu to ja chyba molexa widze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StraY Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 ale czytalem na tym forum, ze 20 pinowy dziala :P co to jest molex? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) molex to jest ta wtyczka która jest na twojej fotce :) nie masz przypadkiem tej mniejszej wtyczki w zasilaczu :> ? Edytowane 10 Listopada 2005 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StraY Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 tej 4 pinowej? mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 kurde nie znam sie za bardzo na tych nowych zasilaczach, ale wydaje mi sie że twoja wtyczka powinna wyglądać mniejwięcej tak : narazie wstrzymaj się z podłączaniem tej mniejszej bo jeszcze coś zrąbiesz :P poczekaj aż sie wypowie ktoś kto sie zna :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Możesz podłączyc tą dodatkową i powinno ładnie chodzić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 a tą dodatkową 4pin to podpina sie do tego wolnego miejsca w tym 24pinowym gnieździe, czy osobno do tego małego 4pin obok ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StraY Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 jedyna pozycja w jakiej 4 pinowa wtyczka wchodzi blokuje 20 pinowa, rozumiem, ze mam obciac kawelek tego plastiku na ktorejs wtyczce? a tą dodatkową 4pin to podpina sie do tego wolnego miejsca w tym 24pinowym gnieździe, czy osobno do tego małego 4pin obok ? :D no wlasnie, ta 4 pinowa mialem w tym malym ;p a teraz tam bedzie pusto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 jak masz na zasilce 24 pin to pomoze tylko przejsciowka a jak masz 20 + 4 pin to podpinasz 20 pod 20 i 4 pod 4 i lata jak tralalala ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StraY Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 nie dokonca rozumiem ;p 20 pod 20? ale sa 24 ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 jezeli massz zlacze w zasilce 24 pin a na plycie glownej 20 i osobne te 4 to przejsciowka ratuje twoja sytuacje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StraY Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) mam na odwrot, na mobo 24 + 4 a od zasilki wychodzi 20 + 4, a wina moze lezec po stronie innego podzespolu? bo wszystko sie chyba wlacza, zapalaja sie jakies 4 diody led na mobo wiec wnioskuje, ze sie wlacza ;p btw. znajde gdzies instrukcje krok po kroku jak i gdzie musze wszystko podpinac do plyty glownej? manual dolaczony do plyty jest dziadoski ;p Edytowane 10 Listopada 2005 przez StraY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Nie potrzebujesz 24-pin ani przejściówki, dopóki nie pokusisz się o ostre OC... Podłączasz 20-pin, 4-pin i 2 molexy i musi ruszyć. Jeśli nie to wywal zasilacz do śmieci, może masz jakiś szajs ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StraY Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 teraz zauwazylem cos innego... pare pinow pod procesorem jest wygiete o kat okolo 90 stopni... tak chyba nie powinno byc :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 tzn że masz pogięte nóżki od procka? jeśli tak no to masz przyczyne. nie prostuj na szybkiego bo połamiesz, ale jak jest 90* wygięcie to małe szanse żeby wróciły do pionu bez złamania, jak to sie stalo że masz pogięte nóżki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 masz problem może zegarmistrz ci pomorze, ale jak nóżki się połamią to kaplica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 StraY haha sa ludzie od skladania jak nie masz zielonego pojecia o tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Ten procek młotkiem wbijałeś czy jak? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 OWNED :D A mi się zawsze wydawało że procek pasuje do gniazda tylko w jednej pozycji ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StraY Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 smiejcie sie a czlowiek kiedys sie musi nauczyc ;p a jak to sie moglo powyginac sam nie wiem, bo nie pierwszy raz wkladalem procesor i nigdy nie bylo problemow :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 (edytowane) mogłeś go w złej pozycji włożyć, bo procesor da sie poprawnie tylko w 1 pozycji włożyć, no i pewnie wciskałeś go na siłe aż sie nóżki powyginały. nie czułes żadnego oporu przy montowaniu proca ? Edytowane 11 Listopada 2005 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 idz do sklepu powiedz, ze wziales sie za skladanie i byly nozki upierdusiane no i moze pojda Ci na reke ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StraY Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 janio, przyczyne juz znalazlem... brat chcial sobie pasta sylikonowa posmarowac procesor i za mocno chwycil... :| BarTweak, dokladnie taki mam zamiar, innej mozliwosci nie mam a 600pln wole wydac na co innego niz na cos co juz kupilem raz ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Uhehehe ale temat :D Najpierw poczytać potem składać :] A taki fajny komputerek sobie kupiłeś......:] No nie wiem czy ot tak podarują ci w sklepie 600zł :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 ja kiedyś dawno temu zjarałem swojego durka 800. a wtedy takie procek chodził po 400 zeta. wysłałem na gware a po dwóch tygodniach nowy durek 800 :D bądź dobrej myśli, może sie uda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Jak się sprawa rozwiąze to napisz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 bosh jak tak czytam ten temat to sie mało nie przewroce... szczegolnie ten zarabisty kawałek o zasilaczu :D ale zescie sie pogubili :] A co do procka to czy przypadkiem nie zapomniałes otworzyc socketu :D jakmozna tak potraktowac procek ;) mam nadzieje ze Cie go przyjma (aczkolwiek watpie) na gwara, bo jak nie to kicha, 6 sdtow w plecy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StraY Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) witam, procesor udalo sie uratowac w pewnym sensie... 6 na 7 nozek wyprostowanych, ostatnia poszla :/ . Ale wszystko teoretycznie dziala, bo pojawil sie 1 problem, wiekszosc gier ktore instaluje moj brat ( ostatnio civ4) wlacza sie na chwile, komputer sie niby nie wylacza, ale nie mozna nic robic i monitor nie wykrywa zeby jakis wlaczony pc byl podlaczony, czy to moze byc brak tej jednej nozki? na marginesie, niektore gry chodza bez problemu przy okazji jeszcze jedno pytanko: brat wyjal kabelek od glosnikow z komutera, podpial potem znowu i od tej pory nie ma glosu... w winampie wyskakuje blad w stylu: bad directsound driver, wiec instaluje stery od dzwieku jeszcze raz ( taka sama rada jest na www winampa i dziala ) ale to nie pomaga... ma ktos jakis pomysl? aha, menadzer urzadzen pokazuje, ze modem pci jest nieznanym urzadzeniem(wczesniej nie pokazywal) Edytowane 20 Listopada 2005 przez StraY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...