Skocz do zawartości
StraY

Nowy Pc Nie Dziala

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem pc:

athlon64 3200

dfi lanparty ut nf4 sli-d

geil 2x512 ulrta pc400

gf6600gt

hd wd250gb 16mb

zasilacz od obudowy q3 350w

wentyl pentragram freezone qvc 100

podlaczalem wszystko sam ;p ale jest na 99,99% dobrze... komp sie wlacza ale monitor nie startuje ( na bank sprawny ) jedyne co mi przychodzi do glowy to niezgodnosc wejscia zasilania do plyty z kabelkiem zasilajacym - na plycie jest wejscie na 24 takie plastkikowe wtyczki ( wszystkie polaczone w 1 duza ) a z zasilacza wychodzi kabelek z 20 wiec 4 sa wolne, zamieszczam zdjecie z telefonu ( slaba jakosc ) zebyscie zrozumieli mnie lepiej ;ppost-122247-1131658250.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde nie znam sie za bardzo na tych nowych zasilaczach, ale wydaje mi sie że twoja wtyczka powinna wyglądać mniejwięcej tak : Dołączona grafika

narazie wstrzymaj się z podłączaniem tej mniejszej bo jeszcze coś zrąbiesz :P poczekaj aż sie wypowie ktoś kto sie zna :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyna pozycja w jakiej 4 pinowa wtyczka wchodzi blokuje 20 pinowa, rozumiem, ze mam obciac kawelek tego plastiku na ktorejs wtyczce?

a tą dodatkową 4pin to podpina sie do tego wolnego miejsca w tym 24pinowym gnieździe, czy osobno do tego małego 4pin obok ? :D

no wlasnie, ta 4 pinowa mialem w tym malym ;p a teraz tam bedzie pusto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam na odwrot, na mobo 24 + 4 a od zasilki wychodzi 20 + 4, a wina moze lezec po stronie innego podzespolu? bo wszystko sie chyba wlacza, zapalaja sie jakies 4 diody led na mobo wiec wnioskuje, ze sie wlacza ;p

btw. znajde gdzies instrukcje krok po kroku jak i gdzie musze wszystko podpinac do plyty glownej? manual dolaczony do plyty jest dziadoski ;p

Edytowane przez StraY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn że masz pogięte nóżki od procka? jeśli tak no to masz przyczyne. nie prostuj na szybkiego bo połamiesz, ale jak jest 90* wygięcie to małe szanse żeby wróciły do pionu bez złamania, jak to sie stalo że masz pogięte nóżki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogłeś go w złej pozycji włożyć, bo procesor da sie poprawnie tylko w 1 pozycji włożyć, no i pewnie wciskałeś go na siłe aż sie nóżki powyginały. nie czułes żadnego oporu przy montowaniu proca ?

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bosh jak tak czytam ten temat to sie mało nie przewroce... szczegolnie ten zarabisty kawałek o zasilaczu :D ale zescie sie pogubili :]

A co do procka to czy przypadkiem nie zapomniałes otworzyc socketu :D

jakmozna tak potraktowac procek ;)

mam nadzieje ze Cie go przyjma (aczkolwiek watpie) na gwara, bo jak nie to kicha, 6 sdtow w plecy :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

procesor udalo sie uratowac w pewnym sensie... 6 na 7 nozek wyprostowanych, ostatnia poszla :/ .

Ale wszystko teoretycznie dziala, bo pojawil sie 1 problem, wiekszosc gier ktore instaluje moj brat ( ostatnio civ4) wlacza sie na chwile, komputer sie niby nie wylacza, ale nie mozna nic robic i monitor nie wykrywa zeby jakis wlaczony pc byl podlaczony, czy to moze byc brak tej jednej nozki? na marginesie, niektore gry chodza bez problemu

przy okazji jeszcze jedno pytanko:

brat wyjal kabelek od glosnikow z komutera, podpial potem znowu i od tej pory nie ma glosu... w winampie wyskakuje blad w stylu: bad directsound driver, wiec instaluje stery od dzwieku jeszcze raz ( taka sama rada jest na www winampa i dziala ) ale to nie pomaga... ma ktos jakis pomysl? aha, menadzer urzadzen pokazuje, ze modem pci jest nieznanym urzadzeniem(wczesniej nie pokazywal)

Edytowane przez StraY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi