Skocz do zawartości
bonco

Jaki Procesor

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Asrocka K7s8x i Durona 1.4 ,chce zwiększyc szybkosc kompa dokupie niedługo 512 ram,ale procesor tez jest juz nieciekawy wiec czy kupie cos dobrego do obecnej płyty głownej ? jak nie to bede szukał jakiegos dobrego zestawiku czyli płyta i proc ktory bedzie mi starczył na troche ale tez bedize dosyc tani...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup sobie to tego jakiegoś bartona 3200+ np takiego - to jest max dla twojej płyty (fsb 166) i pamiętaj żeby pamięci obsługiwały fsb minimum 166. generalnie to powinien ci wejśc każdy proc na fsb 100/133/166 mhz. rozejrzyj sie troche na allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Asrocka K7s8x i Durona 1.4 ,chce zwiększyc szybkosc kompa dokupie niedługo 512 ram,ale procesor tez jest juz nieciekawy wiec czy kupie cos dobrego do obecnej płyty głownej ? jak nie to bede szukał jakiegos dobrego zestawiku czyli płyta i proc ktory bedzie mi starczył na troche ale tez bedize dosyc tani...

A jakiego masz tego durona?? Ma odblokowany mnożnik?? Jeśli tak to pomecz bo trochę, a nuż może się uda dociągnąć go do ok 2-21Ghz i za free będziesz całkiem całkiem procka i zaoszczędzisz trochę kaski :)

A jeśli chcesz koniecznie zmieniać to przesiadaj się na s754-wzrost wydajności po o/c ogromny!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakiego masz tego durona?? Ma odblokowany mnożnik?? Jeśli tak to pomecz bo trochę, a nuż może się uda dociągnąć go do ok 2-21Ghz i za free będziesz całkiem całkiem procka i zaoszczędzisz trochę kaski :)

A jeśli chcesz koniecznie zmieniać to przesiadaj się na s754-wzrost wydajności po o/c ogromny!!

Z tego co wiem to ma odblokowany mnoznik bo było sporo topicow o tym procu i pisali ze odblokowany,jest to też okrojona wersja bodajze athlona 2200 + ale neiejstem pewien

A wydaje mi sie ze kupie cos takiego:

http://www.4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=1645

http://www.4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=795

do obecnych pamiątek dokupie dodatkowe 512 i grafike Radka 9550 lub 9600

Edytowane przez bonco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi