Skocz do zawartości
tomcyk

Są już Dwie Wieże ????????????

Rekomendowane odpowiedzi

Premiera byla 5 grudnia, naprawde nie chcesz tego obejrzec w kinie na wielkim ekranie i z dobrym dzwiekiem???

Nie ja np. chce miec w swojej kolekcji wszystkie czesci Sagi :)

Wole sobie ogladac w domku na Telewizorku i z dzwiekiem AC3 na moich glosnikach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Cnn byla juz relacja z premiery!!! :lol:

Tak, jasne, a krowy potrafią latać. Być może był to pokaz przedpremierowy, dla wybranych, bo światowa premiera jest oczywiście 18 grudnia.

To napewno był pokaz przedpremierowy odbył się w NEW YORK. Ta przedpremiera była oficjalna więc należy mówić że pierwszy pokaz odbył się 5 gródnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Two Towers jeszcze nie ma, o kazaa to możesz zapomnieć bo pewnie jeszcze długo będą tam same lipy :)

:lol: Ostatnio ściągnąłem z Kazy two towers, który okazał się byś spidermanem :lol: Ale nieszkodzi, bo to też chętnie obejżałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszą część obejżałem 4 razy - 2 w kinie i 2 w domu. Ciekawe, czy druga też będzie taka dobra - mam tylko nadzieję, że w Polsce też będzie 18 (albo dzień później).

Oficjalna premiera w Polsce bedzie chyba 30 stycznia :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszą część obejżałem 4 razy - 2 w kinie i 2 w domu. Ciekawe, czy druga też będzie taka dobra - mam tylko nadzieję, że w Polsce też będzie 18 (albo dzień później).

ciekawe kiedy będzie nieoficjalna... :wink:

a ta częśc będzie O WIELE ciekawsza od Drużyny... jesli ktoś z was czytał książkę to wie o czym mówie... jak w pierwszej byłem zaczytany, to przy czytaniu drugiej nawet przerw na jedzenie nie chiałem robić... 8) a nie jestem z tych co duzo czytają, nawet wręcz przeciwnie... całą "trylogie" wykończyłem w tydzień...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmartwie Cie, premiera w Polsce bedzie zapewne w okolicach stycznie/lutego jak to mialo miejsce w przypadku FOTR :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polska ofizjalna premiera odbedzie sie w MARCU a nie w styczniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nawet jakbym miał na płytkach to nie będe teraz oglądał

nie ma to jak zobaczyć 1 raz film w kinie. FOTR miałem na płytkach tydzień przed tym jak byłem w kinie i nie ruszyłem ich. Jezu jak trudno było powstrzymać sie przed uruchomieniem choć na kilka minut :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fake widzialem kilka rzekomych Two Towers w kazdym co innego (avipreview rulez ;)))

Generalnie jak nie ma release'a na isonews to nie wierze w zadna rewelacje - kazda liczaca sie grupa zawsze sie tam chwali ;)

A polska premiera w kinach niestety dopiero 31 stycznia - chamy jedne jak zawsze traktuja nas jak Bangladesz. Bede musial zobaczyc kiedy premiera w .de bo najblizsze dobre kino mam w Berlinie ;)

[wkoncu ze szczecina do berlina tylko 1,5 h autem do poznania po polskich drogach rekordowo 5 ;) a u nas multiplexu z siedzeniami i dzwiekiem jeszcze nie wybudowali ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ta częśc będzie O WIELE ciekawsza od Drużyny... jesli ktoś z was czytał książkę to wie o czym mówie... jak w pierwszej byłem zaczytany, to przy czytaniu drugiej nawet przerw na jedzenie nie chiałem robić... 8) a nie jestem z tych co duzo czytają, nawet wręcz przeciwnie... całą "trylogie" wykończyłem w tydzień...

Przeczytałem wszystkie części w wakacje i żeczywiście najciekawiej wyglądała część druga, chociaż trzecia też jest niezła, chociaż trochę dołująca.

Ja też dużo czytam, zwłaszcza w wakacje - mój rekord jak na razie, to 2300 stron w tydzień (ale strony formatu połowy z A4) - przeczytane głównie wieczorem od 22 do 1, 2. Władcę pierścieni zajął mi dwa tygodnie, ale starałem się czytać powoli.

Nie wiem, czy wytrzymam do 30 stycznia. Generalnie taki film chciałbym obejżeć po raz pierwszy w kinie, ale jak pomyślę, że mam czękać ponad miesiąc, mimo, że film już jest...

Wie ktoś może dlaczego tak długo będziemy musieli czekać? Przecież dodanie napisów do filmu powinno zająć co najwyżej dwa dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem wszystkie części w wakacje i żeczywiście najciekawiej wyglądała część druga, chociaż trzecia też jest niezła, chociaż trochę dołująca.

Ja też dużo czytam, zwłaszcza w wakacje - mój rekord jak na razie, to 2300 stron w tydzień (ale strony formatu połowy z A4) - przeczytane głównie wieczorem od 22 do 1, 2. Władcę pierścieni zajął mi dwa tygodnie, ale starałem się czytać powoli.

Nie wiem, czy wytrzymam do 30 stycznia. Generalnie taki film chciałbym obejżeć po raz pierwszy w kinie, ale jak pomyślę, że mam czękać ponad miesiąc, mimo, że film już jest...

Wie ktoś może dlaczego tak długo będziemy musieli czekać? Przecież dodanie napisów do filmu powinno zająć co najwyżej dwa dni.

miałem i mam nadal to samo odczucie... pare dni doła miałem po zakończeniu... zarazem niedosyt i smutek z takiego obrotu sprawy...

Siedzę przy ogniu i dumam

O tym, w co pamięć bogata.

O kwiatach polnych, motylach

W dawnych, minionych latach.O liściach żółtych i nitkach

Jesiennych, lekkich pajęczyn.

O mgłach, o słońcu, o wietrze, 

Co włos na głowie mi piętrzył...Siedzę przy ogniu i dumam - 

Czy tez tu będzie inaczej,

Gdy zima przyjdzie bez wiosny -

I czy to kiedy zobaczę.Bo rzeczy wiele jest w świecie,

A jam ich widział nie wiele...

Na przykład w lesie co wiosny

Coraz to inna jest zieleń.Siedzę przy ogniu i dumam

O dawnych i przyszłych ludach -

I wiem - świat nowy zobaczą,

A mnie się to już nie uda.Lecz cóż... wciąż siedzę i myślę

O czasach, które już przeszły...

Słucham znajomych mi kroków

I głosów słucham zamierzchłych.

to jest tylko jeden z fragmentów tego , czego nie oddaje film...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche dluzej - trzeba przetlumaczyc i wogole ;) Ale i tak traktuja nas wytwornie jak bangladesz i mamy premiery kilka tygodni po USA czy nawet .de

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche dluzej - trzeba przetlumaczyc i wogole ;) Ale i tak traktuja nas wytwornie jak bangladesz i mamy premiery kilka tygodni po USA czy nawet .de

Kilka tygodni? Chyba miesiąc+kilka tygodni. Poza tym teksty były już gotowe dawno temu, zanim film był gotowy. Przecież tłumaczone jest za scenariusza, a nie bezpośrednio z filmu. Polskie tłumaczenie równie dobrze mogło być gotowe miesiąc temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propo Two Towers to sciagam FULL i w dodatku w rozdzielczosci 640x455. 2 cd

To jakis fake, albo w strasznie biednej jakosci, nietypowa dla divx'ow rozdziałka

Właśnie o to chodzi, że nie. Pierwsza część też była w jakości DVDrip na ponad tydzień przed światową premierą. Dwie wieże jest również w DVDripie, bo został zrobiony z kopii DVD dla krytyków. Tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Two Towers jeszcze nie ma, o kazaa to możesz zapomnieć bo pewnie jeszcze długo będą tam same lipy :)

Oj mylisz się i to bardzo, bo jest od co najmniej tygodnia (i to w DVDrip). Tylko nikt rozsadny nie szuka tego na Kaaza :P

jasne, tylko skad wzieli to dvd jestem ciekaw :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj mylisz się i to bardzo, bo jest od co najmniej tygodnia (i to w DVDrip). Tylko nikt rozsadny nie szuka tego na Kaaza :P

jasne, tylko skad wzieli to dvd jestem ciekaw :evil:

No przecież napisałem, że z kopii dla krytyków. Widocznie ktoś przechwycił i z tego właśnie to powstało. Dlatego podczas oglądania filmu jest logo wytwórni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecież napisałem, że z kopii dla krytyków. Widocznie ktoś przechwycił i z tego właśnie to powstało. Dlatego podczas oglądania filmu jest logo wytwórni.

jak mozesz daj caly tytul, zebym nie ciagnal jakiegos porka nieswiadomie. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi