leonheart Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 coz dostalem juz furi po raz wtory wiec napisze mzoe ktos ma pomysl co z tym zrobic sprzet jest taki - sb live 24 wersja 5.1. digital. karta dziala jak trzeba i to nie z nia sa problemy, ale z tym dennym i sztumskim softem od creativa. instaluje go na swiezo i nie ma problemu. ale razy wyjde z gry przez alt+f4 albo zwis i wylacza mi sie tylni kanal, zamiast 5.1 mam 2.1 i to mnei wkurza. probowalem innych sterow, np kx ale nei dalem rady ustawic pod nimi 5.1 a teraz ciekawostka. jak zwykle padl mi tylni kanal glosnikow. reinstalacja nie wchodzi w gre, bo plyca oryginalna creativa przy instalacji pisze mi ze jej nazwa zamiast sound blaster costam costam powinna brzemiec "cd-rom" wiec kupa. nie moge zmienic schematu glosnikow bo to sztumskie audiohq od creativa nie chce sie jak zwykle wlaczyc. zmiana glosnikow pod xp nic nie daje. nie da sie nawet usunac sterow z xp bo je zaraz odnawia. jak ktos ma pomysl jak to na stale poustawiac to bede wdzieczny. wkurzaja mnei testery to najgorszy shit jaki widzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 leonheart napisał(a): nie da sie nawet usunac sterow z xp bo je zaraz odnawia.Pewnie odinstalowujesz przez Menedżera urządzeń? Mam rację? Jeżeli tak to spróbuj przez dodaj usuń programy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tekken666 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 hmmm kx-y Ci nie pasuja??? Czemu??? Trzeba sie do nich przyzwyczaic a lepszych sterow nie widzialem :). U mnie w karcie nie dzialal gl. centralny, o dziwo pod kxami dziala i jest wszystko ok. Nawet pisalem do Creativa ale ciagle bylo to samo, nawet jak robilem co mi odpisywali. W kxach ustawienie 5.1 nie jest zadnym problemem, wszystko jest dosyc proste tylko musis sie pobawic. Jesli dobrze pamietam (teraz jestem w pracy i nie mam jak sprawdzic) to jest to w pierwszej zakladce od gory, klikasz w ktoras ikone i wychodzi nowe okno gdzie mozesz ustawic z 2.1 na 5.1 i zapisac swoje ustawienia (mozna tam zmienic czestotliwosc subwoofera i glosniosc poszczegolnych kanalow. Poprobuj a napewno dasz rade. Pozdrawiam PS: jak cos to pisz , jak bede w domu to napisze dokladnie co jak zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...