1WojteK Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Witam Kupiłem wczoraj dysk samsung 200GB sata2 (sp2004c) i zamontowałem go w obudowie chieftec BA-01B-B-SL. Dysk był tak głośny, że pierwsze doczucie to to że wraca do sklepu ale po wyciągnięcu go z obudowy zaczął już tylko lekko stukać... Wygląda to tak: Jak mam wyciszyć obudowę by dysk był na swoim miejscu i było cicho? BTW. Po podłączeniu razem ze starym dyskiem (SP0802N) hałas jest już straszny (i sinusoidalny) :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 wymien wkrety na cos innego (miekkiego) i odizoluj dysk od tych mocowan http://www.silenthardware.de/forum/index.php?showtopic=6168 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1WojteK Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 ok, wielkie dzięki. Będę próbował :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Zaczynam teraz doceniać swoją obudowę Modecom Impact. Zamontowałem dysk Samsung SP2504C w najniższym miejscu i jest bezgłośny (seek delikatnie cyka). Są 2 sposoby na bezgłośną pracę: 1) bardzo sztywna obudowa i umiejscowienie w najbardziej twardo-sztywnym miejscu dysku 2) dysk zupełnie luzem na gąbce lub w specjalnych koszach (dysk trzymany jest jakby gumami) ps. Seagate 9 faktycznie mają identyczny poziom chałasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Nie chciałbym przykręcać dysku na jakiś plastikowych prowadnicach :) Też mam obudowe Chiefteca, ale nie z nowych serii i tam są normalne koszyki, do których się przykręca dysk i nic nie stuka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Moze cos nie tak zrobiles - ja mam takie same mocowanie, dysk Samsung 160 GB SATA i jest bardzo cichutki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...