kos_tek Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Mam problem- często jak gram komputer mi się totalnie zawiesza. Na niektórych gierkach działa spoko i wszystko dobrze chodzi ale np. w Half-life 2 nie można nawet pierwszej misji skończyć bo zawsze się tnie. Po zacięciu działa tylko reset. Zauważyłem także, że pali się lampka na klawiaturze i wyłączyć ja można tylko jak się wyciągnie kabel z kompa i włoży jeszcze raz(dziwne).Myślałem, że to przez ram (miałem 512 elixira) ale ostatnio kupiłem 1bg kingstona i problem nadal występuje.Szczeże mówiąc nie wiem co może być nie tak. W biosie ustawioną pamięć mam na auto (dokładne dane podam później jeśli będą potrzebne). Wiem, że kiedyś przez przypadek ustawiłem coś z prockiem w biosie na 133mhz i wszystko działało ok ale ktoś mi powiedział, że właśnie "skręciłem procka" i wróciłem do 166 (sorki jeśli coś pomyliłem ale jestem w tych sprawach lamą:) ) Jeśli ktoś by wiedział co jest nie tak to proszę o pomoc. Mój sprzęt. Płyta: Epox 8rda3+ Radeon 9600 Pro 256mb Powercolor Kingston 2x512 cl3 na dual Athlon Xp 2500+ Barton Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Jaki masz zasilacz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kos_tek Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Mam zasilacz Codegen 300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Mamy zwycięzcę! :) Teraz pożycz od znajomego jakiś inny zasilacz - np Modecom, Tagan, Chieftec, Fortron, ostatecznie nawet Feel i zobacz, czy pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kos_tek Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Też już wcześniej myślałem że to może być powód. Chcę sobie kupić Tagana. Aha a czemu w takim razie nie zwieszam mi się jak ustawie procek na 133 (wtedy ram mam na 166) a jak mam na 166 to się zwiesza? Kupie sobie Tagan TG380-U01 Black albo Tagan TG430-U15 Easy-Con. Mam pytanie czy ten pierwszy wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Nie wiesza się na 133MHz, bo wtedy procesor pobiera znacznie mniej mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Podpisuje sie pod powyzszym postem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...