Skocz do zawartości
kos_tek

Zawieszający Się Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem- często jak gram komputer mi się totalnie zawiesza. Na niektórych gierkach działa spoko i wszystko dobrze chodzi ale np. w Half-life 2 nie można nawet pierwszej misji skończyć bo zawsze się tnie. Po zacięciu działa tylko reset. Zauważyłem także, że pali się lampka na klawiaturze i wyłączyć ja można tylko jak się wyciągnie kabel z kompa i włoży jeszcze raz(dziwne).Myślałem, że to przez ram (miałem 512 elixira) ale ostatnio kupiłem 1bg kingstona i problem nadal występuje.Szczeże mówiąc nie wiem co może być nie tak. W biosie ustawioną pamięć mam na auto (dokładne dane podam później jeśli będą potrzebne). Wiem, że kiedyś przez przypadek ustawiłem coś z prockiem w biosie na 133mhz i wszystko działało ok ale ktoś mi powiedział, że właśnie "skręciłem procka" i wróciłem do 166 (sorki jeśli coś pomyliłem ale jestem w tych sprawach lamą:) ) Jeśli ktoś by wiedział co jest nie tak to proszę o pomoc.

Mój sprzęt.

Płyta: Epox 8rda3+

Radeon 9600 Pro 256mb Powercolor

Kingston 2x512 cl3 na dual

Athlon Xp 2500+ Barton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też już wcześniej myślałem że to może być powód. Chcę sobie kupić Tagana. Aha a czemu w takim razie nie zwieszam mi się jak ustawie procek na 133 (wtedy ram mam na 166) a jak mam na 166 to się zwiesza?

Kupie sobie Tagan TG380-U01 Black albo Tagan TG430-U15 Easy-Con. Mam pytanie czy ten pierwszy wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi