proximus Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 witam, Mam problem z monitorem LCD IIYAMA E485S. Mam go około 7 miesięcy. Kilka dni temu włączyłem monitor i pokazały się dziwne kolory, jest dużo czerwonego kolory są dziwne (czarny nie jest czarny i wogóle biel nie ta).... troszkę mieszałem wszystkie ustawienia monitora jakie były możliwe i nic!? monitor był podłączony analogowo. Kupiłem kabelek DVI podłączyłem i też dziwne zachowania czyli: (ale kolory ok czarny i biel OK): komp odpalił się i.... zaczął migać czyli dokładnie pisząc pokazał coś nastepnie czarno na ok 3s i tak w koło, aż do powiedzmy uruchomienia windows, bo tam juz czarna plansza i koniec. Wchodząc do bios zachowania prawie normalne (niebiesko jak ma być i biała czcionka) Sprawdzilem czy moze karta graficzna siadla, ale jest oK. podłączałem pod inny komputer i tez te same objawy. Jak nacisne przycisk Auto kalibracja w iiyama to ekran sie ustawia przeskakuje jak to przy kalibracji (w czasie kalibracji kolory OK ale po jej zakończeniu wraca z powrotem do złego ustawienia) Mysle ze jakis układ podtrzymujący siadł? Prosze o pomoc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 jezeli reset ustawien w OSD nic nie dal to serwis tu akurat masz ten luz ze to serwis Door to Door i dostaniesz na czas naprawy monitor zastepczy :P http://www.iiyama.pl/ tam masz napisane co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...