Skocz do zawartości
moharp

Możliwosci Chieftec 360-202 Df

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy taka konfiguracja pójdzie na zasilaczu CHIEFTEC 360-202 DF : Płyta ASUS A7V600-X, Athlon 2800+ Mobile, Radeon 9600 XT 128MB 128 bit, pamięć 512 MB RAM/400. Możliwości ustawienia płyty i procesora na 266/333/400

Dane zasilacza :

+ 5V 35 A

+3,3V 28 A

RAZEM 220 W

+12V1 17 A

+12V2 15 A

RAZEM 204 W

-5V 0,3 A

-12V 0,8 A

RAZEM 1,5 W

-12V 0,8 A 9,6 W

+5VSB 2A 10 W

Czy ktoś to umie policzyć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy taka konfiguracja pójdzie na zasilaczu CHIEFTEC 360-202 DF

Będzie działać, ten zasilacz jest lepszy do płyt zasilających procka z linii +5V niż większość nowych konstrukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie działać, ten zasilacz jest lepszy do płyt zasilających procka z linii +5V niż większość nowych konstrukcji.

Bo jest jeszcze jedna sprawa Jesli daję w biosie ustawienia procka na 400 i plyty zarazem na 400 to zmieniają się i ustawienia pamięci w trybie auto na 333, chociaz pamięci są 400. Mam pamięci goodram 256/400 jedno cl2,5 drugie cl3

Myslałem własnie ze to problem zasilania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslałem własnie ze to problem zasilania.

Raczej BIOS. Sprawdź jak się zachowa z jedną pamięcią, najlepiej tą CL=2,5 (nie dlatego że "szybsza", chodzi o różnice w wykonaniu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej BIOS. Sprawdź jak się zachowa z jedną pamięcią, najlepiej tą CL=2,5 (nie dlatego że "szybsza", chodzi o różnice w wykonaniu).

Sprawdziłem te cholerne pamięci. Wsadziłem pamięci pojedynczo raz jedną cl 2,5 raz cl 3, płyta je ustawila prawidlowo na 400, razem ustawia tylko na 333 ! Chyba będę musiał tą cl3 sprzedac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim zechcesz sprzedać to poczytaj dokładnie instrukcje, moze da sie ustawić na sztywno taktowania pamieci, czasami to wystarczajace rozwiażanie. Czasami płyta po prostu widząc pamięci rózniące sie zapisem w spd zapobiegawczo wrzuca "spokojne" ustawienia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi