aeternam Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Witam. Mój komputer resetuje się przy wysokim wykorzystaniu procesora. Niewiem co odpowiada za taki stan, podejrzewam zasilacz. Sprzęt: Procek: AMD Sempron, 1833 MHz (11 x 167) 2600+ (temperatury wahają się mniej więcej 47-55, 58-63 w stresie:( ) Płyta główna: MSI KT6V-LSR (MS-7021) Zasilacz: Ruilian 230V, niewiem o nim nic więcej, niedawno spalił się poprzedni i wymienili w serwisie na takie cóś <_< Karta graficzna: Sapphire Radeon 9600 XT 256MB/128bit (4potoki, AGP) nie prztaktowywany. Pamięci raczej są w porządku. Jeśli to napewno zasilacz to mam zamiar kupic Chiefteca 300V z allegro, do 150zł. To dość mało, ale tylko tyle mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcherry Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Bedziesz musial tego Chieftec'a podlaczyc pod gniazdo silowe (300 V ;) ) Gdybys poszperal troszke po forum znalazbys kupe topicow o zasilaczach.. Ja polecilabym Ci do tego sprzetu Delte lub Fortrona z allegro. Za zaoszczedzone pieniadze kup lepsze chlodzenie dla procesora bo masz dosc wysokie temperatury - oczywiscie jesli czujnik nie przeklamuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Po co odrazu zmieniać chłodzenie??? Taniej wyjdzie poprostu założyć dodatkowego wenta wyciągającego powietrze z obudowy - u mnie temp. spadła o 8 stopni C :-D. Jeżeli chodzi o zasiłkę, to bierz Deltę, bo fajna, cicha i tania (45zł - allegro + wysyłka). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 ruilian 230 V ??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 ruilian 230 V ??!! czyżby konkurencja dla codegena ;) tak jak kolega wyżej napisał załóż dodatkowego wentyla. zwykłego czarnego 80mm kupisz za 10 zeta, możesz jeszcze wymienić paste na procku na AS5 (arctic silver 5) u mnie po zmianie pasty temperatura poszła 6 stopni w dół :D a te 230V to jest napięcie sieciowe. zobacz co pisze na naklejce z boku twojego zasilacza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...