Skocz do zawartości
aeternam

Resetujący Się Komp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój komputer resetuje się przy wysokim wykorzystaniu procesora. Niewiem co odpowiada za taki stan, podejrzewam zasilacz.

Sprzęt:

Procek:

AMD Sempron, 1833 MHz (11 x 167) 2600+ (temperatury wahają się mniej więcej 47-55, 58-63 w stresie:( )

Płyta główna:

MSI KT6V-LSR (MS-7021)

Zasilacz:

Ruilian 230V, niewiem o nim nic więcej, niedawno spalił się poprzedni i wymienili w serwisie na takie cóś <_<

Karta graficzna:

Sapphire Radeon 9600 XT 256MB/128bit (4potoki, AGP) nie prztaktowywany.

Pamięci raczej są w porządku.

Jeśli to napewno zasilacz to mam zamiar kupic Chiefteca 300V z allegro, do 150zł. To dość mało, ale tylko tyle mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedziesz musial tego Chieftec'a podlaczyc pod gniazdo silowe (300 V ;) )

Gdybys poszperal troszke po forum znalazbys kupe topicow o zasilaczach.. Ja polecilabym Ci do tego sprzetu Delte lub Fortrona z allegro. Za zaoszczedzone pieniadze kup lepsze chlodzenie dla procesora bo masz dosc wysokie temperatury - oczywiscie jesli czujnik nie przeklamuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co odrazu zmieniać chłodzenie??? Taniej wyjdzie poprostu założyć dodatkowego wenta wyciągającego powietrze z obudowy - u mnie temp. spadła o 8 stopni C :-D.

Jeżeli chodzi o zasiłkę, to bierz Deltę, bo fajna, cicha i tania (45zł - allegro + wysyłka).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ruilian 230 V ??!!

czyżby konkurencja dla codegena ;) tak jak kolega wyżej napisał załóż dodatkowego wentyla. zwykłego czarnego 80mm kupisz za 10 zeta, możesz jeszcze wymienić paste na procku na AS5 (arctic silver 5) u mnie po zmianie pasty temperatura poszła 6 stopni w dół :D a te 230V to jest napięcie sieciowe. zobacz co pisze na naklejce z boku twojego zasilacza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi