simonoj Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Kupilem sobie tydzien temu GF4Ti4200 64 MB produkcji Prolinka. Po wlozeniu go do kompa po kilkunastu sekundach komp sie zawieszal. Odpalam 3DMarka po 3 sekundach zwis systemu. Myslalem, ze walnieta jest karta ale w serwisie sprawdzili ja i byla ok. Wczoraj dostalem karte z powrotem z serwisu i zaczalem kombinowac. Przestawielm AGP z x4 na x2. Komp znowu sie zwiesil. Wlaczylem FastWrites - nie pomoglo. Dopiero gdy przestawilem AGP na x1 wszystko zaczelo dzialac stabilnie. Najjlepsze w tym wszystkim jest jednak to, ze gdy FSB przestawie na 100 Mhz to przy AGP x4 i wlaczonym FastWrites wszystko dziala ok!. Ludzie, co robic ? Przeciez w obu przypadkach AGP jest taktowane 66 Mhz (sprawdzalem 2 razy). Chyba nie jest winna plyta glowna ? Mam Gigabyta 7VRXP (z rev. biosu F11) i gdy mialem TNT2 M64 nie bylo zadnych problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Odpowiedź jest prosta! Prawdopodobnie to zasilacz błaga o odpoczynek! Nie wytrzymuje takiego obciązenia i tyle! A następny raz poszukaj bo o takich sytuacjach już pisane było.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 No najlepiej sprawdź grafe u jakiegoś kumpla czy działa agpx4.Trudno powiedzieć co jest nie tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Odpowiedź jest prosta! Prawdopodobnie to zasilacz błaga o odpoczynek! Nie wytrzymuje takiego obciązenia i tyle! A następny raz poszukaj bo o takich sytuacjach już pisane było.. Faktycznie :) niepomyślełem o tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 pewno ma jakiegoś codeshita 235 W przy athlonku i jakiejs karcie mx jeszcze ujdzie ale jak dolozyl gf 4ti to normalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 pewno ma jakiegoś codeshita 235 W przy athlonku i jakiejs karcie mx jeszcze ujdzie ale jak dolozyl gf 4ti to normalkaA ja mam zasilacz 230 W z 96 roku i jedzie na ATHLON XP 1.7 , GF3ti200, i 4 napędy..... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonoj Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zasilacz mam owszem, Codegena, ale 300 W. Poza tym to jest on prawie nowy (z kwie 2002). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 pewno ma jakiegoś codeshita 235 W przy athlonku i jakiejs karcie mx jeszcze ujdzie ale jak dolozyl gf 4ti to normalkaA ja mam zasilacz 230 W z 96 roku i jedzie na ATHLON XP 1.7 , GF3ti200, i 4 napędy..... :) to się ciesz ale ryzykujesz, w końcu zasilacz nie wytrzyma i pupa, ciekawe jakie masz napięcia?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Mialem taki sam problem z moim Prolinkiem GF2 MX400. Poproboj roznych sterow. Mi to pomoglo. Szukaj najstarszych, ktore wyjrywaja twoja karte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Przeinstalowales system po zmianie grafy? Kumpel tez kupil Prolinka GF4, którym zastapil Prolinka, ale GF2 Pro i system wysypywal sie w 3D Marku, gierach. U mnie grafa smigala jak zloto. Przeinstalowal system i wszystko jest jak powinno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...