Skocz do zawartości
simonoj

Zwisy systemu na Prolink GeForce Ti 4200 64MB

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem sobie tydzien temu GF4Ti4200 64 MB produkcji Prolinka. Po wlozeniu go do kompa po kilkunastu sekundach komp sie zawieszal. Odpalam 3DMarka po 3 sekundach zwis systemu. Myslalem, ze walnieta jest karta ale w serwisie sprawdzili ja i byla ok.

Wczoraj dostalem karte z powrotem z serwisu i zaczalem kombinowac. Przestawielm AGP z x4 na x2. Komp znowu sie zwiesil. Wlaczylem FastWrites - nie pomoglo. Dopiero gdy przestawilem AGP na x1 wszystko zaczelo dzialac stabilnie. Najjlepsze w tym wszystkim jest jednak to, ze gdy FSB przestawie na 100 Mhz to przy AGP x4 i wlaczonym FastWrites wszystko dziala ok!. Ludzie, co robic ? Przeciez w obu przypadkach AGP jest taktowane 66 Mhz (sprawdzalem 2 razy). Chyba nie jest winna plyta glowna ? Mam Gigabyta 7VRXP (z rev. biosu F11) i gdy mialem TNT2 M64 nie bylo zadnych problemow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź jest prosta!

Prawdopodobnie to zasilacz błaga o odpoczynek!

Nie wytrzymuje takiego obciązenia i tyle!

A następny raz poszukaj bo o takich sytuacjach już pisane było..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewno ma jakiegoś codeshita 235 W przy athlonku i jakiejs karcie mx jeszcze ujdzie ale jak dolozyl gf 4ti to normalka

A ja mam zasilacz 230 W z 96 roku i jedzie na ATHLON XP 1.7 , GF3ti200, i 4 napędy..... :)

to się ciesz ale ryzykujesz, w końcu zasilacz nie wytrzyma i pupa, ciekawe jakie masz napięcia??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeinstalowales system po zmianie grafy?

Kumpel tez kupil Prolinka GF4, którym zastapil Prolinka, ale GF2 Pro i system wysypywal sie w 3D Marku, gierach.

U mnie grafa smigala jak zloto.

Przeinstalowal system i wszystko jest jak powinno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...