luk1985 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Witam mam problem z moja płyta główna, nawet reset CMOSa nie pomaga wiesza sie przy wczytywaniu windowsa, czasami sie niechce wogole sie urochomic t.j. swieci tylko zasilanie pracuja wiatraki, a po wyłaczeniu czasami swieci tez dioda od zasilania sprawdzalem wszystkie komponenty na innej plycie i dzialaja plyta to soltek soltek sl-86spe-l myslicie czy zmian biosu cos pomoze mam wgrany najnowszy ogladalem kondensatory i sa cale.. http://www.extremeoverclocking.com/reviews...-86SPE-L_1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 A zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1985 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 moj komp: Celeron 1,7 GHz @ 2 GHz Soltek SL-86SPE-L 512 MB KINGSTOM Dual Channel Sapphire Radeon 9000 Atlantis Pro 64 MB 128 bit GPU 275@335 MEM 550@ 610 Segate Barracuda IV 40 GB 7200 RPM LITE-ON LTR-48246S Modecom 300 GTF IBM P76 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 1. Sprawdź bateryjkę. 2. Sprawdź inny zasilacz - może coś się uszkodziło w tym. 3. Rozłóż kompa na części, przeczyść, zrób pajączka bez napędów (dysków i cd) i sprawdź, czy za każdym razem startuje. Jeśli nie, to winna może być płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1985 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 rozkładałem kompa, zmieniłem zasilacz...a bateryjke jak mam sprawdzic?? woltomierzem?? raczej to jest plyta walnieta...co moge z nia zrobic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Powiesić na ścianie (jako ozdobę) lub sprzedać (jako uszkodzoną) - może komuś się przyda na dawcę części. Potem kupić nową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1985 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 w zyciu bym z czesci komputerowych nie robil ozdob wiocha totalna :D sa jakies programy diagnostyczne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 1. Co do programów, to nie wiem, bo w sumie raczej widać winę płyty. 2. Spróbuj wrzucić czyjeś podzespoły na tą płytę i uruchomić. Jak będzie ok, to zmieniaj po jednym na swoje. 3. Zmieniałeś coś w kompie, czy taz z dnia na dzień to się stało? 4. Są karty diagnostyczne, ale: a. nie opłaca się ich kupować dla sprawdzenia 1 płyty b. nie zawsze wynik jest zadowalający i jednoznaczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1985 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 plyte mam okolo 3 tygodni przez ten czas zmienilem tylko grafe mam okolo tygodnia...przy wlanczaniu reset i wisi...monitor nie odpowiada...reset cmos czy zabawa on/off powoduje ze czasami sie wlaczy ale wiesza sie gdziez przy czytaniu windy, raz to chyba w biosie sie powiesila.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...