bogas Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Chciałbym pogrzebać sie trochę w Linuxie. Którą dystrybucję doradzilibyście początkujacemu: Mandrake, Redhat czy może coś innego? I czym tak właściwie się róznią? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 zdecydowanie na dobry poczatek Mandrake (najlepiej w najnowszej wersji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 czym sie roznia? dolaczonym oprogramowaniem, poza tym i drobnymi roznicami w kernelu to jest dokladnie to samo. Sam uzywam mandrake ale uwazam to za nienajlepsze distro i sie zastanawiam nad zmiana dystrybucji. Dla pocieszenia powiem ze RH to podobno jeszcze gorszy syf, ale na poczatek przygody z linuxem to sa dobre dystrybucje. Jako ze posiadam mandrake to polecam ci mandrake, nie mialem RH i sie nie wypowiadam. Mandrake jest taki ze jak opanujesz linuxa to mozesz sobie mandrake troszke podporzadkowac i doszlifowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Dzięki za radę. Właśnie zasysam mandrake'a (chyba 9) z ftp.icm.edu.pl. Z taką prędkością transferu jaką mam to chyba bedę się nim bawił dopiero w Święta :wink: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Najnowszy Mandrake 9 jest za pare złociszy w Chip specjal. Osobiści używałem RH 7 Man8 i 9 w sumie RH i Man.... to w sumie to samo nawet RPM pasują z jednego do drugiego ale trzeba przyznać że RH ma lepszy serwer (darmowy) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Mandrake 9 jest ok może troche mało rzeczy w nim chodzi ale i przeciez będziesz miał jakiegoś wina więc no problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 tylko nie instaluj Lindowsa ;) :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Jak potrzebujesz czegoś po polsku to moge polecić AUROX 8.0 To redhat8 tyle że w pełni spolonizowany(instalacja,konfiguracja itp). mam go zainstalowanego teraz i smiga spoko. Z Mandrake'iem nie miałem nigdy do czynienia, raz miałem suse 6.0 ale to były dawne czasy ;-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FutureLSD Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Wg. mnie nie ma co pakowac sie w mandrake'a zdecydowanie bardziej polecam RH.. albo hmmm Debiana... Jakby na to nie patrzec to mandrake jest najbeznadziejniejszą dystrybucja z jaka mialem doczynienia... a nie miałem doczynienia jeszcze z PLD (z tych popularniejszych). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Wg. mnie nie ma co pakowac sie w mandrake'a zdecydowanie bardziej polecam RH.. albo hmmm Debiana... Jakby na to nie patrzec to mandrake jest najbeznadziejniejszą dystrybucja z jaka mialem doczynienia... a nie miałem doczynienia jeszcze z PLD (z tych popularniejszych).Mandarke 9.0 ma byc na x-boxa tzn ze giery z tej konsoli wkrotce zobaczymy na PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Jak potrzebujesz czegoś po polsku to moge polecić AUROX 8.0 To redhat8 tyle że w pełni spolonizowany(instalacja,konfiguracja itp). mam go zainstalowanego teraz i smiga spoko. Z Mandrake'iem nie miałem nigdy do czynienia, raz miałem suse 6.0 ale to były dawne czasy ;-D Tez bede go instalowal w PN PS znasz jakies linki do fajnych gier pod pingwina??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FutureLSD Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 Wg. mnie nie ma co pakowac sie w mandrake'a zdecydowanie bardziej polecam RH.. albo hmmm Debiana... Jakby na to nie patrzec to mandrake jest najbeznadziejniejszą dystrybucja z jaka mialem doczynienia... a nie miałem doczynienia jeszcze z PLD (z tych popularniejszych). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 15 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2002 zdecydowanie aurox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Jeszcze raz dzięki za rady. Mandrake zassany (nie ma to jak szybkie łącze w pracy :D ) Red Hat wypożyczony od znajomka - uff... 5 płyt a dysku nie mam gumowego ;-). Jutro zaczynam naukę. Pozdrowionka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Obojętna mandrake albo RH. A jak już się rozkręcisz to PLD - najwygodniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Obojętna mandrake albo RH. A jak już się rozkręcisz to PLD - najwygodniejszy. Bzdura. debian/slack. Niech się chłopak nauczy robić cokolwiek poza klikaniem myszą w x'ach. Poza tym systemy oparte na dystrybucji rh są z reguły dziurawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...