99tomcat Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 nie w preziu kaczorze... kwa kwa wodzu B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 @ luks - zapomniales dodac ze memy sa bardzo mlodziezowe :D fajne wezyki, byc moze sobie takie sprawie jak zakupie stackera. swoja droga sprzet tez bardzo mlodziezowy :) a tego kaczora jak bylem u ciebie to chyba jeszcze nie bylo :D czyzby jakis "mod" ? :D btw. budy chyba nie bedzie o ile dobrze wiem :) projekt niby byl ale byla jakas kraksa z doniczka ? :D jak dostaniesz od ravena chlodzonko to cie odwiedze ;) pozdro aha no i zapomnialem dodac podoba mi sie węże sycą ;-) Pamięci jak zawsze młodzierzowe - jedyne 1400zł :P (nie zazdroście to nie moje, tylko do testów od Corsair i je odsyłam na dniach). Kaczor był ale półkę wyrzej :P No i tak bude skasowała doniczka :lol: co myslisz ze luks sie kocha w samhainie ? LOL :Dsama to kocham za wspaniała pomoc z tym WC ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovtza Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 kurde teraz jak widze ceny chlodnic u sama ;] i ceny nagrzewnic gosci z allegro to smiech ;] duzo lepiej brac chlodnice ;] ale zbieram sie z tym zbieram i zebrac nie moge ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 i je odsyłam na dniach a jednak :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Zamontowałem nową chłodniczkę freezer3 z trzema akasami i postanowiłem orazu wymienić wode bo miałem zwykłą kranówke. Wlałem demineralke z kieliszkiem spirytusy. Nastepnego dnia woda w WC mętna jakaś i pływają jakieś białe syfy :blink: Co to moze być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Zamontowałem nową chłodniczkę freezer3 z trzema akasami i postanowiłem orazu wymienić wode bo miałem zwykłą kranówke. Wlałem demineralke z kieliszkiem spirytusy. Nastepnego dnia woda w WC mętna jakaś i pływają jakieś białe syfy :blink: Co to moze być ?to są "zbielałe" glony, spiryt je wytłukł i pływają :D ja nie polecam spirytu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Nowa chłodniczka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Nowa chłodniczka :) te wentyle dobrze zalozone? nie lepiej jak dmuchaja na chlodnice niz ciagna przez nia powietrze? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 i baranek jest:D hmm. gdzies widziałęm podobną platforme testową... :P @ themOn a czy to jakaś różnica? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 jest roznica, lepiej jak ciagna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) jest roznica, lepiej jak ciagnaJakim cudem? Wydajność "przed" wentylem jest inna niż "za" wentylem? :blink: Edytowane 20 Listopada 2005 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Bloczek bardzo szybko się nagrzewa i bardzo szybko oddaje ciepło. Szczególnie to widac po v-modzie gdy karta się naprawde nieźle grzeje. Na coolerku - 68*C na WC - 38*C, po v-modzie 47*C Wynki podam jak już dojdzie nowa chłodniczka bo ta wysiada :-P Po zmianie chłodniczki na potrójną temp. spadła o 2-3* więc jest 44-45* Karta się bardzo grzeje po modzie i nie wiem jak zbić temp. Dokładnanie kolejnej chłodniczki chyba nie ma sensu, może zwiększyć przepływ dokładając drugą pompkę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 zaznacz ze pompe masz na 5V !!!! bo znow beda marudzic ze gowniana jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) Nie wiem czy kolejna pompka poprawi temp... ? może 1*C może... wróżek nie ma ;) Możesz pelta dać jak masz dużą chłodnice :lol: czy Ci sie już odechciało... wtedy by pewnie podskoczyła temp cpu i reszty... wiadomo Wg mnie temp na takiej duużej chłodnicy i 3 wentyle powinna być troche mniejsze niż tylko 2-3* róznicy w stosunku do tej malutkiej co miałeś wczesniej... ;) EDIT: zaznacz ze pompe masz na 5V !!!! bo znow beda marudzic ze gowniana jestNo to daj na 12V i zobacz jak będzie :P Edytowane 20 Listopada 2005 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Tylko 3* mniej na takiej duzej chlodnicy ?? To wedlug mnie cos tu nie gra :| A sprobuj te wentyle dac zeby dmuchaly na chlodnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) Dla tych co narzekają na pompkę ;] Wentyle wszystkie na 5V. Temp na 12V: CPU: 43* GPU 44* Temp na 5V: CPU 45* GPU 45* Tylko 3* mniej na takiej duzej chlodnicy ?? To wedlug mnie cos tu nie gra :| A sprobuj te wentyle dac zeby dmuchaly na chlodnice. Też coś dużo jak dla mnie ale chłodniczka zimna woda w rezie też chłodna. Edytowane 20 Listopada 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 a moze czujniki nie te? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) a moze czujniki nie te? ;)na cpu i vga ;] ? Możesz pelta dać jak masz dużą chłodnice :lol: czy Ci sie już odechciało... wtedy by pewnie podskoczyła temp cpu i reszty... wiadomoMoże dam pelta tylko wtedy bym musiał zrobić 2 niezależne układy, jeden na CPU, jeden na VGA, a że FC w drodze to mi się nie chce :-P Jakim cudem? Wydajność "przed" wentylem jest inna niż "za" wentylem? :blink:To jak mam wkońcu te wentyle założyć :P ? Edytowane 20 Listopada 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) No może daj chłodniczke poziomo wtedy przepływ będzie wspomagać konwekcja :mrgreen: a tak na serio to nie wiem czy zmiana ssanie/dmuchanie da chociaż 1*C jesli chodzi o temp wody... wkońcu to duuża chłodnica :) Nigdzie węże nie zagiete, żadnego syfu nigdzie... no wiem, że układ nowy, ale sprawdzić dwa razy zawsze można ;) Edytowane 20 Listopada 2005 przez Świder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 ja bym zmienil blok na gpu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (...) To jak mam wkońcu te wentyle założyć :P ?Miałem wentyle tak (dmuchały na chłodnicę): Po prau miesiącach "dorobiłem się" takiego korzuszka: Więc wyentylatory znalazły się na drugiej stronie chłodnicy (dużo łatwiej ją wyczyścić przy tak zamontowałych wentylach): Weź to pod uwagę Moim zdaniem to, że "jak dmucha to lepiej chłodzi" to kolejna "urban legend" jak to, że szersze węże są lepsze albo pompka o przepływie powyżej 1 tys. l/h to dopiero pompka do WC. Wiele tego na tym forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 AndyN takim ze powietrze inaczej rozchodzi sie po chlodnicy, skoro wszyscy na swiecie ( mowie tu o producentach agregatow chlodniczych i innych branzach z chlodzeniem ) tak robia to dla czego mialo by to byc niczym niepoparta teoria. Gdzies widzialem zdjecia termo i wykresy w necie ale nie wiem czy je znajde teraz. Najlepiej wlasnie jak sa na chlodnicy i ciagna w gore wspomagajac konwekcje. Nie mowie oczywiscie ze to cos zmieni bo roznica moze byc zauwazalna dopiero przy temp plynu kolo 80C bo wtedy zmiana sprawnosci bedzie na tyle duza ze mozna ja bedzie odnotowac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 http://img512.imageshack.us/img512/3633/pict37430pk.th.jpg Kojarzy mi się z chodowlą bawełny :mrgreen: Ryba-> ciekawe na jaki :> No a ja bym zmienił blok na cpu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 ja bym zmienil blok na gpu :PBlok na gpu trochę wysiada ale czy jest coś lepszego na GPU dostepnego w PL ? Wkońcy to konstrukcja ala prison więc powinna być najlepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 konstrukcja " ala prison" ale nie prison.... w testach bloczki misia sa kilka pięterek wyżej niż prison pro V2... a skoro chłodnica zimna i woda tez zimna a rdzeń sie grzeje to znaczy że bloczek ma małą wydajność... jaką masz temp. wody?? chodzi o róznice woda-> rdzeń... wtedy wychodzi wydajnośc bloczku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 konstrukcja " ala prison" ale nie prison.... w testach bloczki misia sa kilka pięterek wyżej niż prison pro V2... a skoro chłodnica zimna i woda tez zimna a rdzeń sie grzeje to znaczy że bloczek ma małą wydajność... jaką masz temp. wody?? chodzi o róznice woda-> rdzeń... wtedy wychodzi wydajnośc bloczkujuż się biorę za pomiary :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Blok na gpu trochę wysiada ale czy jest coś lepszego na GPU dostepnego w PL ? Wkońcy to konstrukcja ala prison więc powinna być najlepsza. wystarczy nawiazac kontakt @PW/GG :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) Nie mogę znaleźc termoczujki ;[ więc temp. wody nie zmierze teraz. Może zmienić kolejność w układzie ? teraz jest: pompka-->VGA-->cpu-->chłodnica-->rez-->pompka Grafa przed cpu bo bardziej mi zależalo na dobrej temp. na VGA. Edytowane 20 Listopada 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 A mam taka prosbe. Jezeli bys mogl to wylacz calkowicie wentylatory na chlodnicy i napisz jakie beda temperaturki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Nie ciut wydajniej będzie gdy dasz chłodnicę przed VGA ? Pompka też ciut ta wodę podgrzewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...