Rychu22 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Witam wszystkich Planuję wymiane grafiki i jak się uda to przy okazji proca :) Ostatnio udało mi się zdobyć ciężką pracą 300zł. Do tego chciałbym sprzedać mojego Radosława 9500, który bez problemu moduje się na 9700 i ma zamontowane pasywne chłodzenie Zalmanowskie. Myśle, że za całość udało by mi się sprzedać za kolejne 300 zł?? Dodam jeszcze, że radek ten w konfiguracji z Athlonem 2000+, 512 RAM i Epox-em 8KRA2i w 3dMarku2003 wyciąga 3400 pkt. Teraz mając te 600 zł w kieszeni myślałem nad Radomirem 9800SE modowanym na PRO. Ale po zapoznaniu się z tym artykułem ---> http://www.frazpc.pl/artykuly/215/7/x/Sapp...ote/control/BOB przestałem wierzyć, że będzie to w jaki kolwiek sposób opłacalne, bo zyskałbym za 150 zł jedynie 200 pkt :| I tutaj moje pytanie czy można wierzyć wynikom tego testu ?? Poniewaz ma on już swój wiek, a karty i sterowniki poszły od tamtego czasu jeszcze troszke do przodu, to czy jest on w jakim kolwiek stopniu miarodajny ?? Bo sęk w tym, że idąc na taki układ powinno ostać mi się w kieszeni 150 zł, które mógłbym dołożyc do kasy zaczerpniętej ze sprzedaży procka. Mysle, że za 200 zł mógłby pójść? Miałbym wtedy możliwośc zakupienia Bartona 2500+. No ale kompletnie nie wiem co z tą grafiką... Może lepiej jednak zamiast tego proca dołożyć do prawdziwego 9800PRO, który żekomo uzyskuje 5200pkt? Prosze o pomoc bo naprawde nie wiem co w tej sytuacji byłoby najlepszym wyjściem. Może polecicie mi zupełnie coś innego? Za odpowiedzi z góry dziękuje Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Wymiana R9700 na R9800 mija sie z celem zupelnie. Za te 600 zl lepiej dorwac jakiegos GF6600GT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cga Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 jeżeli bierzesz pod uwagę zakup bartona 2500+ to może pomyśl nad przesiadką na s.754 z pcie i grafą jakimś 6200@6600 lub 6600. jeżeli jeszcze nie musisz wymieniać ramu to dużo upraszcza. a coś na 754 możesz kupić już używanego - taniej wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychu22 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Ok. Dzięki chłopaki. Chyba narazie wymienie samą grafe. Mam nadzieję że mój zasilacz to pociągnie. Co powiecie na http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15430 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 A jaki masz zasilacz bo nigdzie sie nie doczytałem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychu22 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) No właśnie zasilacz... Mercury 400W .... Mam nadzieje że pociągnie tą karte.. EDIT: OK. Zastanawiam sie nad tymi kartami: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15430 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=19865 Ogolnie to sie zastanawiam czy oplaca sie dolozyc te 50 zł do tego Gigabyte'a. Ludzie piszą że się strasznie grzeje. A Leadtek ponoć cichy, nie wiem jak tam z temperaturą, bo chyba nie ma czujniczków? No jeszcze Giga ma 100mhz na pamięciach więcej. Ale z kolei na Leadteku też moge tyle osiągnąć :| Może ktoś ma którąś z tych kart?? Edytowane 12 Listopada 2005 przez Rychu22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Kup Leadteka i Delte lub Fortona 350W na allegro za 40-60zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Delta lepsza (2 zamontowałem, chodzą bardzo dobrze)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...