Homer Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Mam taki mały problem: w pracy na jednym kompie coś dziwnego dzieje się z CD-ROMem LG 52 :D Napęd jest normalnie wykrywany w biosie płyty gł. natomiast w Windows XP Pro, co jakiś czas napęd ten znika! Czasami zdarza się to po restarcie systemu, a czasami w trakcie pracy, po paru minutach. Sprawdzałem wszystkie połączenia, taśma i zasilanie jest OK, napęd pracuje jako Secondary Master na 40 żyłowej taśmie, na tym samym kontrolerze nie ma innego urządzenia... Zainstalowałem wszyskie sterowniki do płyty gł. (VIA pack) i ciągle to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 czasem mi sie zdazalo znikanie napedu ale w biosie podlaczenie go ponownie dzialalo po przeczyszczeniu spoko chodzi a tak mial moj kolega z yamaha nagrywara po prostu windows jej nei wykrywal to zmienil system i na xp spoko chodzi mysle ze to wina napedu moze ma jakies zwarcie albo zimny lut Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiQs Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 ja tak mialem, najprawdopodobniej podlaczyles na srodek tasiemki, podlacz na koniec, na drugiej wtyczce, niektore tasiemki tak maja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rusio Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Umnie to samo z DVD i Nagrywarka w Windows XP PRO :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 mi czasem znika nawet z biosu po restarcie komputera. musze wylaczyc i poczekac chwilke. zastanawiam sie, czy cos sie nie je...e z kontrolerami ide, bo wtedy dysk tez nie odpala systemu. pare razy sie odlaczyl podczas pracy w windowsie i zawiesil system. zmienilem w ustawieniach transfer synchroniczny, bo to chyba bez sensu zaznaczac go dla cdromu... jakies pomysly? nie mam kasy na serwis :( cdr samsung 52max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Heh, mam dokładnie to samo! Od czasu do czasu moj CD nie pokazuje się w windzie... Zauważyłem jednak, że dzieje się tak _tylko_ wtedy, gdy w środku zostawię jakąś płytą (nie zawsze oczywiście, ale tak 1/10 próB)... Nie mam pojęcia o co chodzi - ale restart + wyciągnięcie płyty zawsze pomaga. System -XP Pro, CDRW Plextor PX-1610TA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CCC13 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 ja mialem podobny problem z jakąś pierwsza wersją windy xp pro. tera mam z service packiem 1 i zadnego problema Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Witam Mój kumpel miał to samo(też LG 52). Kopiował płytkę na dysk wkładał drugą a tu LIPA Już nie widział CEDEKA ale on wchodził do Menadżera użądzeń i dawał wykryj użądzenia Plug & Play wtedy się pojawiał. Ale doradziłem mu żeby zminił podłączenia (nagrywarka tam gdzie cd rom a cd rom tam gdzie nagrywara) I pomogło!!! Oczywiście wszystko w win XP Pozdrawaim Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...