Xanagaz Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) Mam zamiar zrobić test sterowników z przeznaczeniem do Radeonów. Na razie mam na oku takie gry: > Splinter Cell Chaos Theory > Far Cry > Serious Sam 2 > Quake 4 > F.E.A.R. > CS: Source Oraz produkty Futuremark'a i inne > 3DMarkŽ2001 SE Free Version (Build 3.3.0) > 3DMarkŽ05 Free Version (Build 1.2.0) > Aquamark 3 v1.0 Coś dorzucić/wywalić? Edytowane 5 Grudnia 2005 przez Xanagaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_h Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 A mnie denerwuje sprawa z NFS Most Wanted, a mianowicie ustawiam maksymalnie detale ile można w grze + 1024/768 i dym wygląda jakoś dziwnie :| Jakoś tak , "biednie" :) na Catalach 5.11, 5.10 tak samo sprawa wygląda... myślałem że te stery to naprawią a tu taki zonk Mam zamiar zrobić test sterowników z przeznaczeniem do Radeonów. Na razie mam na oku takie gry: > Splinter Cell Chaos Theory > Far Cry > Serious Sam 2 > Quake 4 > Halo > F.E.A.R. > CS: Source Oraz produkty Futuremark'a: > 3DMark®2001 SE Free Version (Build 3.3.0) > 3DMark®05 Free Version (Build 1.2.0) > 3DMark®03 Free Version (Build 3.6.0) Coś dorzucić/wywalić? może wrzucić tego nieszczęsnego NFSa ? I zrobić test na najlepszą graficzkę, bo jak widać na każdych sterach to inaczej wygląda :| + problem z dymem... był bym wdzięczny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) Działają u Was Omegi 5.11 ? bo u mnie się instalują ale nie ma żadnychych opcji graficznych i wyskakuje taki błąd : P.S. Chodzi mi głównie o posiadczy X1800XX Edytowane 4 Grudnia 2005 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Elo dobrze by bylo jakby udalo ci sie dokonac takiego testu :) A z gier to wyrzucilbym HAlo , Far Cry i Splintera. Natomiast ze Smarkow to zostaw tylko 2005 bo ten najbardziej jest wrazliwy na stery i karty graficzne. A fakt jestem takze za aby dodac NFS: Most Wanted bo tez mam All na MAX i dym jakos dziwnie wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) Ja też tak mam z dymem i cieniami, trzeba czekać na nowe stery od ATi. Ja bym zostawił wszystkie Marki, no może bym wywalił 03, ponieważ nowe stery są optymalizowane pod te nowsze wersje i byśmy sobie zobaczyly jak programiści olewają wersję 01 ;] Lista zaktualizowana A patrzyłeś czy te stery mają już wsparcie dla X1800, bo coś tam słuszałem, że z tym wsparciem ciężko było... Edytowane 5 Grudnia 2005 przez Xanagaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 U mnie dzialaly Omegi na Catach 5.11. A te Catalysty 5.11 maja juz wsparcie dla kart serii X1800 wiec i te WarCatsy powinny tez miec jesli sa robione na Cat 5.11. Hmm wczoraj stwierdzilem ze zostawie spowrotem te WarCatsy 5.11 PRO a nie XT gdyz XT u mnie gorzej wypadaly. Niby mialy byc jeszcze lepsze a wg mnie im nie wyszlo i te Pro sa wydajniejsza przy mojej karcie. Moze przy X1800 lepsze beda te XT ale tego juz nie wiem bo nie mam takiej karty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) Aaaaaaa, wow, jestem pod wrażeniem !!!! Odinstalowałem stare stery, potem driver cleaner, wgrałem omegi 5.11 i normalnie szok :D do tej pory karta ustawiona (w 3D w sterach) na low miała 6012p a high 5250 w 3dmark05 a teraz na high ma 6036 :D Edytowane 6 Grudnia 2005 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_h Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 hej Xanagaz robiłeś ten test ? Heh, już nowe Catalysty wyszły :/ coś ostatnio duużo tych sterów nowych ... może coś się zmieniło na + of course... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Jeszcze nie w ten weekend zrobię testy od 5.9 do 5.12 - jak starczy czasu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Jak dla mnie 5.12 jakies kichate są w smarku 03 wynik mniejszy gdzies o 15-20 pkt :angry: ale zobacze jeszcze w smarku 05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_h Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 kij tam ze smarkami, w grach patrzałeś ? U mnie w końcu przy ustawieniach full max detale 1024/768 w NFS:MostWanted mam normalny dym ! Normalne cienie ! yeah :) i grafika jakaś ... ładniejsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Niedługo na www.infopc.pl opublikowany zostanie mój test. Na razie są tylko 3DMark01SE, 05 i Aquamark 3. Kiedyś będzie więcej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...