Skocz do zawartości
IceManSpy

Geforce 6600 - Kilka Pytan

Rekomendowane odpowiedzi

hej jeszce moja taka malenka uwaga co do tego 6600 co byl wczesniej

jesli zameirzasz na nim grac w gry przy uzyciu PS 3.0 to jestes w wielkim bledzie, nei poradzi sobie. 6800 ma z tym problemy ;P

czasami nawet 7800gt :> (fear ;> :> )

aa i nie wiem czemu autor tematu napisał 6600 128mb/256bit ?? nie ma takiej karty, 6600 wystepuje albo jako 128/128 albo 256/128. 256bit ma owszem, ale GPU :lol: ahhh te allegro...

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zdecydowanie LCD (oczy nie włosy, nie odrosną). Nowe 8 ms LCD nie smużą, więc jeżeli nie obrabiasz grafiki PROFESJONALNIE to LCD jest lepszym wyborem.

Jaka przewage ma CRT przy obrabianiu grafiki "PROFESJONALNIE"? Nie wiem, jaka na mysli miales grafike, czy 2D, czy tez 3D, ale ostrosc obrazu wyraznie przemawia za LCD, jezeli chodzi o 2D oczywiscie, wiec nie wiem skad ta teza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przewaga CRT jest przy ilości kolorów (i możliwość regulacji dla każdej składowej intensywności i temperatury) - porządne LCD które mają dobrą emulację kolorów - profesjonalne EIZO - mające te funkcje to wydatek 5-7 tysięcy złotych. A w tej cenie kupisz już 3-4 porządne CRT z wejściami BNC.

Idź do dowolnego studia obrabiającego np zdjęcia i zobacz jakie moniory tam stoją - i jakie mają 'kapturki' celem wyrównania oświetlenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasami nawet 7800gt :> (fear ;> :> )

aa i nie wiem czemu autor tematu napisał 6600 128mb/256bit ?? nie ma takiej karty, 6600 wystepuje albo jako 128/128 albo 256/128. 256bit ma owszem, ale GPU :lol: ahhh te allegro...

napisalem mu to w pierwszym poscie... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi