LOBO Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Cholerna nagrywarka nie chce mi czytać części kompaktów wypalonych na mojej poprzedniej ( a kompakty sąsprawdzone że działają gdzie indziej) i dodatkowo za choleręnie chce się ustawić udma - tylko cholerne pio4 - przy nagrywaniu 40x - zeżera mi całe zasoby i nawet winamp rwie...... Jakieś konstruktywne propozycje ?? Dodam że biosami się już bawiłem - bez zmian..., taśma dobra (80 pin) ..., samotny secondary master...., nowy Viapack...... Mile widziane wszelkie sugestie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 A zainstalowałeś ASPI? Znaczy ForceASPI? U mnie pomogło. Czy jest na złączce do mastera? I jaki system operacyjny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 LiteON -pierwsze minusy hehe nie myl UDMA z DMA wlacz w windzie dma a nei bedzue proca zrzerac a to czu obsluguje UDMA (ATA)33 lun wyzsze to w instrukcji poza tym raczje UDMA 33 niz 66 wiec tasma TYLKO 40 zyl a nie 80( to do UDMA 66,100.133 !!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Pisze w instrukcji jak cholera że obsługuje poza tym http://www.cdrinfo.pl/software/stronasp.ph...p3?marka=LiteOn - ja myle UDMa czy oni ? Kabelki 80 żyłowe są zgodne w dół (te dodatkowe 40 żył to i tak tylko ekran). System to win xp pro, tak jest na czarnej (pierwszej) złączce do mastera.... Spróbuje jeszcze tego ForceASPI .... (jeśli gdzieś znajdę) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 przeczytaj > http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php i bedzie wszystko jasne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Pisze w instrukcji jak cholera że obsługuje poza tym http://www.cdrinfo.pl/software/stronasp.ph...p3?marka=LiteOn - ja myle UDMa czy oni ? Kabelki 80 żyłowe są zgodne w dół (te dodatkowe 40 żył to i tak tylko ekran). System to win xp pro, tak jest na czarnej (pierwszej) złączce do mastera.... Spróbuje jeszcze tego ForceASPI .... (jeśli gdzieś znajdę) ... udma2 czyli ata33 czyli ponawiam mimo ze to ekran zmien kabel na odpowiadajacemu na ten standart wiem ze byly czasem problemy w dzialaniu napedow jak sie dalo kable z wyzszych standartow a windzie amsz dma wlaczone ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 1 - ForceASPI nic nie dało 2 - tak oczywiście że mam włączone :D 3 - Jak/Jeśli znajdę w domu taśmę to przetestuję ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 OK - znalazłem rozwiązanie - pomogła reinstalka (grzybu - nawet próbowałem kabla 40 żyłowego) i jest UDMA 2 - ale pewnych kompaktów jak nie widział tak nie widzi - chiba będę musiał zaszczycić serwis moją obecnością ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...