Ukiman Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Witam Chciałbym się dowiedziec następującej rzeczy: chcę zaktualizowac BIOS i ściągnłem nowszą wersje ale ma roszerzenie .rom, czy jest jakaś różnica między .bin a .rom?? czy bios.rom instaluje się tak samo jak .bin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Hideki_ Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Dołączam się do pytania. Niedawno chciałem zaktualizować BIOS do mojej płyty głównej i ze strony producenta ściągnąłem, ale był z rozszerzeniem .rom i program flasciach!ący nie rozpoznał pliku jako plik biosu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Ogolnie przyjete jest, ze pliki bin to pliki biosu award'a, a pliki rom to biosy AMI.Ale tak naprawde nazwa pliku nie ma żadnego znaczenia bo wgrywa sie jego zawartosc, a nie nazwe. - Bios wgrywa sie tak jak podaje producent plyty. :arrow: _Hideki_ Pewnie sciagnales bios do innej plyty ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Hideki_ Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 mam plyte typu ami, uzywam amiflasha, mam bios ze strony producenta do mojej plyty (model, wersja - wszystko sie zgadza). no i lipa - nie moge zaktualizowac biosu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 no i lipa - nie moge zaktualizowac biosu :/To smutne, ale ponieważ nie piszesz jaka to płyta / program / plik to nie bardzo wiadomo jak ci można pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Hideki_ Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 To smutne, ale ponieważ nie piszesz jaka to płyta / program / plik to nie bardzo wiadomo jak ci można pomóc. ECS K7S5A 3.1 - bios i program do flashowania ze strony producenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Sciagnij i uruchom: http://www.abitfaq.it/Files/drdflash.exe to utworzy dyskietke na ktora nagraj rozpakowany plik z biosem do swojej plyty oraz awdflash: http://www.ecsusa.com/downloads/bios/aminf335.exe mozesz tez sprobowac uniflash: http://www.uniflash.org/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Hideki_ Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 problem w tym, ze nie mam fdd :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Wiec wgraj sobie z plyty to bez roznicy dla mnie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...