Skocz do zawartości
Gość hydro2

Chronicles Of Narnia

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio przegladalem CDA z sierpnia tego roku (tego z megarecenzja GTA San Andreas) i znalazlem w niej te pozycje w dziale - Najciekawsze gry targow E3.No wiec odpalam i rzeczywiscie - gra niczego sobie.Sterujemy grupka 4 dzieciakow.Kazdy z nich ma inne umiejetnosci i trza je wspolnie wykorzystywac.W gre mozna grac we 2 na jednym komputerze a sterowanie podobnie jak i engine pochodzi z legendadrnego horroru - Obscure.Grafa jest naprawde fajna a sama gra smiga mi w 1280x1024 z AAx4 i detalach na high a przy tym wyglada bardzo ladnie.Grajac w nia przypomnialem sobie serial z dziecinstwa,ktorego pewnie nikt ne pamieta - Kroniki Narnii.Ja tez go nie pamietam :P,ale pamietam,ze takowy byl i ze wciagalem wszystkie odcinki :) a sadzac po fabule - byla to ciekawa produkcja Walta Disneya,jakby polaczenie Krolewny Sniezki i Tajemniczego Ogrodu.Bardzo lubie (czego sie nie wstydze) takie basnie,a poniewaz nie mam mozliwosci obejrzenia filmu,bo powstal on lata temu,to korzystam z okazji i gram sobie w gre na bazie tego filmu,a z gry dowiadujemy sie min rozne watki fabularne bo przerywnikami sa sceny z filmu,a jego cala (prawie) akcja dzieje sie w.... szafie :) Polecam gre dla osob lubiacych basnie,ladna grafike i wspolprace rodem z Goblinsow lub Lost Vikings z kolega/kolezanka na jednym komputerze.Moja ocena - 9.Dla mnie tytul spadl z nienacka i bede sie staral go skonczyc bo lubie takie gierki.Pozdrawiam :)

PS - jak bedziecie sprawdzac gre to nie zrazcie sie grafa na poczatku.W tym momencie trza wejsc w opcje (w menu ich nie ma) i sobie wszystko ustawic - naprawde warto :)

Edytowane przez hydro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam o tyle ułatwione, gdyż w wieku od 3-6 lat mój ojciec czytał nam Kroniki Narnii do snu. Nie dawno chciałem je sobie odświezyć, jednak dużo tego i nie te lata.

To jest coś innego niż Harry Potter. Zresztą C.S Lewis bo to jego autorstwa jest nazywanym 20-th Knight of Christian. Jest tam bardzo dużo zasad powsadzanych. Ta ksiązka za rok, będzie główną do snu dla mojej córki. Wartości przedstawia odpowiednie, zachowania bohaterów i tak dalej.

Sam teraz gram w tą grę, dziwne sterowanie i jakby drugi gracz był wskazany.

Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość SamoDobro

ja ksiazke polknalem w podstawowce pod wplywem serialu w TV. ale przyznaje sie bez bicia, ze pamietam jak przez mgle. chociaz wtedy bardziej spodobalo mi sie Siodme Wtajemniczenie Niziurskiego. ale to tak OT lekko

cos tu cicho o tej gierce - napisze ktos jak sie steruje, czy gierka jest dluga, czy namowie na granie w nia moja ukochana, ktora jest mocno uprzedzona do gier z grafika 3D i takie tam [ciach!]ly? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samodobro - sterowanie, podobnie jak i sam engine jest wziety z gry Obscure,nie wiem czy widziales,ale do gry wystarczy sama klawiatura.Powiedzmy inaczej.Sterowanie ala Resident,tylko,ze masz dodatkowo guzik odpowiedzialny za inventory,mape itd,a drugi do zmiany postaci.Mozesz dodatkowo pograc w to ze swoja love,bo podobnie jak w Obscurze,tak tutaj masz taka mozliwosc poprzez wspolprace,bo w grze sterujesz czterema dzieciakami i kazdy z tych dzieciakow ma swoje umiejetnosci i w pojedynke bedzie troszq ciezko w pozniejszych motywach,a jak zagracie we dwoch to mysle,ze laska nawet nie bedzie zwracala na to,ze grafika jest w 3D :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi