Skocz do zawartości
macjek

Ktora Firma Robi Najlepsze Nagrywarki Dvd?

Ktora firma robi najlepsze nagrywarki DVD?  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktora firma robi najlepsze nagrywarki DVD?

• Asus
      0
    • BenQ
      9
    • LG
      17
    • Lite-ON
      5
    • NEC
      7
    • Pioneer
      3
    • Plextor
      5
    • Samsung
      1
    • Sony
      1
    • Toshiba
      0

Rekomendowane odpowiedzi

IMHO ankieta bez sensu - pytasz o firme a wymieniasz marki :rolleyes:

po co sztuczny podzial na Toshiba/Samsung ?

po co sztuczny podzial na Sony/Lite-on ?

po co marka Asus ? skoro te napedy produkuja BTC/Traxdata czy tam inne nie-wiadomo-co

o napedy ktorej generacji pytasz - 4x 8x 12/16x ?

co znaczy najlepsze - najmniej awaryjne, z najlepsza korekcja bledow, obchodzace nawiecej zabezpieczen, ... ?

kolejna ankieta w stylu kazdy chwali swoje = ktora "firma" jest najpopularniejsza :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...

Na razie wychodzi ze najlepsze sa nagrywarki LG.

W sumie nie mam nic przeciwko. Morduje juz trzeci palnik tej firmy i nie moge i niej powiedziec zlego slowa. Moja pierwsza nagrywarka - LG 16/10/40 (pierwszy model z burn-proofem) - chodzi do tej pory i to calkiem niezle. A przeszlo przez nia grubo ponad 1000 plyt :D

Podobno nagrywarki LG maja bebechy produkcji Hitachi... prawda-li to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o mnie moja nagrywarka lg 12/8/32 chodzila 5 lat a gwarnacje miala na rok i po 5 latach zespul sie w niej silniczek od wysuwania tacki. Nagralem kiedys nia jakies 75 plyt jednego dnia i wytrzymala bez problemu to. Teraz mam lg 4163b i jestem z niej b.zadowolony. Ale np niektóre firmy się poprawiły w produkcji, na przykład taki samsung, ponoc robi teraz swietne nagrywarki :)

Wiec to kwestia gustu i tyle :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat traktuje o nagrywarkach dvd ,a Wy piszecie (trzy ostatnie posty) o zwyklych wypalarkach :? Czy aby wszyscy potrafia czytac :roll: pozdrawiam

... dokladnie 4 posty :-P

W takim razie poprawie sie i powiem ze aktualnie zameczam LG GSA-6143B i jestem z niej bardzo, very, hiper, ultra zadowolony B) ... chociaz moglaby troche szybciej rozpoznawac plyty, trwa to KOSZMARNIE DLUGO :mur:

PS. Nagrywarki DVD sa na rynku jeszcze zbyt krotko, zeby mozna bylo ocenic ktore sa najlepsze... np. trwalosci nie ocenisz po 2 latach. Naprawde trwala nagrywarka, to taka ktora wytrzyma 5 lat :wink:

Poza tym: czy jest cos takiego jak "najlepsza nagrywarka"? :unsure:

Zdecydowanie latwiej stwierdzic, ze dany producent robi zlom (np. kiedys BTC robil "jednorazowki", a nagrywarki Samsunga mialy jakby automatyczne zabezpieczanie plyt... dawalo sie je odczytac tylko nagrywarka, ktora je nagrala :wink: )

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na dzisiaj to wynik ankiety zaskakujący. Z miażdżącą przewagą prowadzi największy badziew....

Zaskakujące to jest że na dziś jeszcze ktoś potrafi napisac tak głupiego posta...

Pewnie nawet nigdy nie widziałes nagrywarki LG...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba dużo nie straciłem... :lol:

Skoro nigdy nie uzywales nagrywarki LG to skad wiesz ze to badziew? :blink: Nazwa Ci sie nie podoba? Fakt, Plextor, Pioneer, Yamaha - to brzmi lepiej, wiec to musi byc dobry sprzet.

Wiesz co, dam Ci rade na przyszlosc: nie wypowiadaj sie na temat rzeczy, o ktorych nic nie wiesz.

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi