Skocz do zawartości
mateo1977

PLYTA GLOWNA Z SZYBKIMI COM'AMI.JAKA??

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie moze ktos mi powiedziec czy ktos taka plytke zna w miare dobra i niedroga (max500zl) z szybkim com'em(rs232) z gory wielkie dzieki

Co to niby jest wedlug Ciebie szybki COm? Comy sa standardowe i nie ma szybkich/wolnych - standard to standard. A moze bys tak w ogole napisal pod jaki procesor ta plyta ma byc? :evil: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

COM jak COM, na kazdej plycie taki sam :P

przepraszam za brak szczegulow. chodzilo mi o plytke pod axp 1600+.a w kazdej niesa takie same bo z poczatku bylem przekonany do plytki k7vax , ale sie okazalo ze ona ma wlasnie chip controlera (czyli wlasnie wejscie com)IT8705F ktory jest troszke ograniczony .np przy podlaczeniu isdn mozemy przez ten port max wycisnac 115200 . a mi zalezalo by minimum bylo 240000 i znalazlem!!!!!!!!!! jakims fartem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli kcesz szybkie COMy to lepiej kup sobie dodatkowa plytke pod PCI i tyle

z tego co probowalem to plytka rozszerzen (com) ci nic nieda , jezeli masz skopany chip. ja probowalem z 3 plytami pod PCI i wszystkie byly niewypalami ( nieprobowalem tych za 300zl bo uwazam to za wyjatkowo droga sprawe) a ponoc one wlasnie dzialaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh ja jestem lama ale ty to już przebijasz wszystkich swoją niewiedzą :lol: . O ile mi wiadomo , to ograniczenie coma można zmniejszyć [ tak jak ja to uczyniłem ] Wtedy do isdn potrzeba specjalnych sterowników [ aby net obsługiwał tą daną szybkość coma ] i wtedy isdn chodzi do 70 % szybciej [ przynajmniej u mnie w dialogu ] .

Jak to zrobić ? Prosty programik ktory uruchamia się przed windowsem jeszcze [ automatycznie ] . Jak chcesz więcej info to mów dam ci adres do forum gdzie masz all opisane .

W każdym bądź razie wyciągałem 11 kb/s na moim łączu , a teraz moge nawet do 17 kb/s więc jakaś różnica jest :D .

Aha moja płyta główna ma z 3-4 lata mimo to programik ten działa i com idzie na 230400 , ale to szczegół :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh ja jestem lama ale ty to już przebijasz wszystkich swoją niewiedzą  :lol: . O ile mi wiadomo , to ograniczenie coma można zmniejszyć [ tak jak ja to uczyniłem ] Wtedy do isdn potrzeba specjalnych sterowników [ aby net obsługiwał tą daną szybkość coma ] i wtedy isdn chodzi do 70 % szybciej [ przynajmniej u mnie w dialogu ] .

Jak to zrobić ? Prosty programik ktory uruchamia się przed windowsem jeszcze [ automatycznie ] . Jak chcesz więcej info to mów dam ci adres do forum gdzie masz all opisane . 

W każdym bądź razie wyciągałem 11 kb/s na moim łączu , a teraz moge nawet do 17 kb/s więc jakaś różnica jest  :D .

Aha moja płyta główna ma z 3-4 lata mimo to programik ten działa i com idzie na 230400 , ale to szczegół  :D .

zapomniales w spomniec wlasnie ze ten programik nazywa sie hiserial jest to wlasnie sterownik ktory w spolpracuje z ruznymi chipami ale pech w tym ze np takie plyty jak k7vax , k7s5a i wszystkie gigabayty nistety nie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh ja jestem lama ale ty to już przebijasz wszystkich swoją niewiedzą  :lol: . O ile mi wiadomo , to ograniczenie coma można zmniejszyć [ tak jak ja to uczyniłem ] Wtedy do isdn potrzeba specjalnych sterowników [ aby net obsługiwał tą daną szybkość coma ] i wtedy isdn chodzi do 70 % szybciej [ przynajmniej u mnie w dialogu ] .

W każdym bądź razie wyciągałem 11 kb/s na moim łączu , a teraz moge nawet do 17 kb/s więc jakaś różnica jest  :D .

Aha moja płyta główna ma z 3-4 lata mimo to programik ten działa i com idzie na 230400 , ale to szczegół  :D .

i jeszcze jedno hiserial obsluguje w wiekszosci starsz chipy control( a tak pozaty czemu mnie porownujesz do lamy :oops: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zapomniałem wspomnieć bo nie chodzi mi o HiSerial , a o ten 2-gi :] .

EDIT:

Hmm bo tak mi się wydawało po twoim pierwszym poście , jednak jakieś pojęcie masz o tym sorry , ale jeszcze do końca all nie doczytałeś :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...