mateo1977 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 no wlasnie moze ktos mi powiedziec czy ktos taka plytke zna w miare dobra i niedroga (max500zl) z szybkim com'em(rs232) z gory wielkie dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 no wlasnie moze ktos mi powiedziec czy ktos taka plytke zna w miare dobra i niedroga (max500zl) z szybkim com'em(rs232) z gory wielkie dziekiCo to niby jest wedlug Ciebie szybki COm? Comy sa standardowe i nie ma szybkich/wolnych - standard to standard. A moze bys tak w ogole napisal pod jaki procesor ta plyta ma byc? :evil: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 COM jak COM, na kazdej plycie taki sam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Jesli kcesz szybkie COMy to lepiej kup sobie dodatkowa plytke pod PCI i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 COM jak COM, na kazdej plycie taki sam :Pprzepraszam za brak szczegulow. chodzilo mi o plytke pod axp 1600+.a w kazdej niesa takie same bo z poczatku bylem przekonany do plytki k7vax , ale sie okazalo ze ona ma wlasnie chip controlera (czyli wlasnie wejscie com)IT8705F ktory jest troszke ograniczony .np przy podlaczeniu isdn mozemy przez ten port max wycisnac 115200 . a mi zalezalo by minimum bylo 240000 i znalazlem!!!!!!!!!! jakims fartem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Jesli kcesz szybkie COMy to lepiej kup sobie dodatkowa plytke pod PCI i tylez tego co probowalem to plytka rozszerzen (com) ci nic nieda , jezeli masz skopany chip. ja probowalem z 3 plytami pod PCI i wszystkie byly niewypalami ( nieprobowalem tych za 300zl bo uwazam to za wyjatkowo droga sprawe) a ponoc one wlasnie dzialaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenirzo Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Heh ja jestem lama ale ty to już przebijasz wszystkich swoją niewiedzą :lol: . O ile mi wiadomo , to ograniczenie coma można zmniejszyć [ tak jak ja to uczyniłem ] Wtedy do isdn potrzeba specjalnych sterowników [ aby net obsługiwał tą daną szybkość coma ] i wtedy isdn chodzi do 70 % szybciej [ przynajmniej u mnie w dialogu ] . Jak to zrobić ? Prosty programik ktory uruchamia się przed windowsem jeszcze [ automatycznie ] . Jak chcesz więcej info to mów dam ci adres do forum gdzie masz all opisane . W każdym bądź razie wyciągałem 11 kb/s na moim łączu , a teraz moge nawet do 17 kb/s więc jakaś różnica jest :D . Aha moja płyta główna ma z 3-4 lata mimo to programik ten działa i com idzie na 230400 , ale to szczegół :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Heh ja jestem lama ale ty to już przebijasz wszystkich swoją niewiedzą :lol: . O ile mi wiadomo , to ograniczenie coma można zmniejszyć [ tak jak ja to uczyniłem ] Wtedy do isdn potrzeba specjalnych sterowników [ aby net obsługiwał tą daną szybkość coma ] i wtedy isdn chodzi do 70 % szybciej [ przynajmniej u mnie w dialogu ] . Jak to zrobić ? Prosty programik ktory uruchamia się przed windowsem jeszcze [ automatycznie ] . Jak chcesz więcej info to mów dam ci adres do forum gdzie masz all opisane . W każdym bądź razie wyciągałem 11 kb/s na moim łączu , a teraz moge nawet do 17 kb/s więc jakaś różnica jest :D . Aha moja płyta główna ma z 3-4 lata mimo to programik ten działa i com idzie na 230400 , ale to szczegół :D . zapomniales w spomniec wlasnie ze ten programik nazywa sie hiserial jest to wlasnie sterownik ktory w spolpracuje z ruznymi chipami ale pech w tym ze np takie plyty jak k7vax , k7s5a i wszystkie gigabayty nistety nie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Heh ja jestem lama ale ty to już przebijasz wszystkich swoją niewiedzą :lol: . O ile mi wiadomo , to ograniczenie coma można zmniejszyć [ tak jak ja to uczyniłem ] Wtedy do isdn potrzeba specjalnych sterowników [ aby net obsługiwał tą daną szybkość coma ] i wtedy isdn chodzi do 70 % szybciej [ przynajmniej u mnie w dialogu ] . Jak to zrobić ? Prosty programik ktory uruchamia się przed windowsem jeszcze [ automatycznie ] . Jak chcesz więcej info to mów dam ci adres do forum gdzie masz all opisane . W każdym bądź razie wyciągałem 11 kb/s na moim łączu , a teraz moge nawet do 17 kb/s więc jakaś różnica jest :D . Aha moja płyta główna ma z 3-4 lata mimo to programik ten działa i com idzie na 230400 , ale to szczegół :D . i jeszcze jedno hiserial obsluguje w wiekszosci starsz chipy control( a tak pozaty czemu mnie porownujesz do lamy :oops: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenirzo Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 Nie zapomniałem wspomnieć bo nie chodzi mi o HiSerial , a o ten 2-gi :] . EDIT: Hmm bo tak mi się wydawało po twoim pierwszym poście , jednak jakieś pojęcie masz o tym sorry , ale jeszcze do końca all nie doczytałeś :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 A nie wiecie moze czy jest cos takiego pod linuxa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 to daj prosze link. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 11 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2002 A nie wiecie moze czy jest cos takiego pod linuxa?setserial polecam manuala trochę trzeba by się wczytać ale kiedyś doszedłem do tego jak to się ustawia. Ty napewno też sobie dasz radę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenirzo Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 Ponieważ was lubie no to macie ten link http://infojama.pl/forum/viewtopic.php?t=3184 Plik oczywiście to shsmod , znajdziesz go w tym podanym przezemnie topicu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 No i co tu poradzić??? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...