djtomas Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Witam! Mam bezgłośnego kompa chłodzonego WC i chciałbym żeby tak pozostało :) Ale powoli braknie mi miejsca na mojej ultracichej barce IV 40GB 7200rpm (nie słychać jej z 10cm). Szukam czegoś taksamo bezgłośnego jak ta ponad 3 letnia barka B) Jaki dysk o pojemności 80-160GB jest obecnie najbardziej cichym HDD na rynku? Najchętniej kupiłbym jakieś 80GB za ok. 200zł :wink:, ale jeżeli ma być głośny to niech już będzie 120/160GB... byłbym wdzięczny jeżeli wymienilibyście najbardziej ciche dyski: - 80GB - 120GB - 160GB mile widziane opinie userów którzy posiadali kilka dysków, np. dysk x jest niesłyszalny w porównaniu z dyskami y i z :) (będę wiedział co odrzucić) i oczywiście nie proponujcie mega cichych dysków które padają... dysk ma być bezawaryjny jak moja 3 letnia barka B) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Bezawaryjnego nikt Ci nie poda. Z dyskami jest loteria - albo trafisz na uwalony egzemplarz, albo nie. Kwestia szczescia. W sprawie ciszy zerknij TUTAJ pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 może w sprawie awaryjności wypowiedziałby się jakiś sprzedawca albo serwisant wątek o tej 160-tce przeczytałem ok. 330zł trochę sporo ale zastanowię się :) mam jeszcze parę zakupów, więc pasowałoby mi kupić jakąś tanią i cichą przedewszystkim 80GB albo 120GB POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...