crevator Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Witam Od kiedy nabyłem GF FX 5200 na moim komputerze nie działa żadna gra obsługująca directx. Przy włączaniu gry wywala komunikat o błędzie w directdraw. W dxdiag przetestowalem directdraw (ok) i direct3D - i tu 3x błąd że karta graficzna nie obsługuje direct3D. Próbowalem z kilkoma wersjami sterowników, Win 98 i Me, robilem pare razy formata i wstawilem zasilacz 350W. Moja konfiguracja: PIII 600, ECS P6BAT-A+, GF FX 5200 128MB. Dodam iż na starej karcie działało przynajmniej diablo 2 i GTA2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricky44 Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 A jaką masz wersję DirectX? Powinieneś mieć zainstalowanego DirectX 9.0c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crevator Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) Mam 9.0c oczywiście. Muszę dodać że stery nie mają podpisu WHQL ale nie moge takich znalezc w necie Edytowane 12 Listopada 2005 przez crevator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deft Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 dziwne jeszce tydzien temu ja mialem i zadnych problemow z nia nie bylo...a i gierki bzykaly na niej nawet nawet ....poszukaj sobie sterow i zainstaloj od nowa www.google.pl i wio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 17 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2005 Zrób formata, przeinstaluj stery jesli nadal nic - wszystko jasne - TO MUSI BYC FX 5200 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 A że się tak zapytam: 1. Na jakim chipsecie jest płyta? Intel czy Via? 2. Stery do niej instalowałeś? 3. Panel Sterowania->Ekran->Ustawienia->Zaawansowane->GeForce5200->AGP Settings->AGP Rate. Gdzie jest suwak? Czyżby na "PCI mode"?? 4. Panel Sterowania->Ekran->Ustawienia->Zaawansowane->Rozwiązywanie problemów. Gdzie jest suwak? Czyżby po lewej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...