Skocz do zawartości
Slayer

No to mam Geforce4MX 440 :-/

Rekomendowane odpowiedzi

ATI pojechało do serwisu na 2 tygodnieł, wiatrak się zrąbał :( Nie chciali mi dać nawet ATI R 7000- Detonatory zrobią mi sieczke z systemu. 8O 2 tygodnie ech.... :?

PS- nie dałem rady odistalować Control Panel od ATI :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leprza ta karta niż rzadna. No i odpada w takim razie zakup awaryjnej karty np. TNT/TNT2- zawsze to 50 zł w kieszeni :) A instalacja sterów i tak by była nieunikniona. NIe stać mnie na używanego- awaryjnego Radeona, choćby i 7000( ponad 140 zł). Format C sie zrobi i ch.. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co się stało z wiatrakiem? Przecież takie rzeczy reperuje się samemu. Chyba, że chodzi o wymiane ale to powinni na miejscu załatwić.

R7000 po 140zł chodzi? Przeciez to jest lepsze od GF2Ti za 280zł! 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łooo.....Radeon 7000 to niezły szajs :P Do gierek się nie nadaje, zdecydowanie wolniejszy od Geforce 2TI/ 4 MX 440, ale nie trzeba by było instalować innych sterowników- a co za tym idzie- nie ma rozpierduchy w systemie ;)

Co do wiatraka- jasne, że takie rzeczy robi się samemu, ale ci z serwisu straszą utratą gwarancjii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7500 podobnie do mx400 i R9000. Do ani jednej ani drugiej nie mozna jej przyrownac !!!

R7500 jest o wiele szybszy od gf2mx400 (nawet od gf2ti). No a oczywiscie od R9000 jest sporo wolniejszy.

I co to za R8500 za 390 pln ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R 7500 jest niewiele wolniejsz od 9000- czasem granica błędu pomiaru.....ale to już zabytek.

Geforce 2 TI- zapomij- idziesz do sklepu kupujesz za tyle samo MX 440- teraz chodzą po 260 zł.

A i owszem- są w takich cenach Radeony 8500. Na Allegro spoko nawet za 380 kupisz Minta( cena ostateczna) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=8773449

Czasem nawet Herculesy są tam po 350 zł :P

PS- u Liska możesz w sklepie kupić za 399 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Graficzke już mam zamówioną. Z początku miał być GF3 Ti500 Leadtek, ale chyba będzie Gainward GF3 Ti200 GS TV/450.

Mam nadzieje, że następnym razem (może w wakacje) uderze w high-end. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe lecz niekonieczne.

Może takie posunięcie jest spowodowane problemami z tą technologią (wątpie, bo już są sample RV350 w 0.13), a może chcą zaoszczędzić - NVIDIA na GFX wydała $400mln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3100 na defoult. Nastawiłem na max jakość obrazu i wyostrzenie. Bez Anizo i wygładzania.

Karta jest nie moja- nie będę jej podkręcał bardziej.

Nie ma wiatraczka, ale się mało grzeje- tak samo pamięci.

Nie mam pojęcia, czy jest do SE- nigdzie nie pisze ani na niej, ani w sterach, Power Strip też nic nie wie. Ale możliwe

Co do wyników- no cóż- SD-Ramy to jak felgi bez opon :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7500 podobnie do mx400 i R9000. Do ani jednej ani drugiej nie mozna jej przyrownac !!!

R7500 jest o wiele szybszy od gf2mx400 (nawet od gf2ti). No a oczywiscie od R9000 jest sporo wolniejszy.

I co to za R8500 za 390 pln ? :D

Sorki..MIało być MX 440 a nie MX 400-literówka- juz poprawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Geforce 2 TI- zapomij- idziesz do sklepu kupujesz za tyle samo MX 440- teraz chodzą po 260 zł.

PS- u Liska możesz w sklepie kupić za 399 zł :)

po 260zł to chodzą ale MX440 SE, a nie pełne MX440

drobna róznica pamięci są 64bit w SE i 128bit w pełnym.

Podobnie było z GF2 MX400 i MX400 LC tyle, że SDR

Podejrzewam że porządny, podkręcony GF2MX może mieć więcej FPS niż ten okrojony 440SE 64bit

był o tym nie jeden artykuł np. www.benchmark.pl[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 2 tygodnie jak przyjedzie Radeon, mozliwe, że zmienię SD Ramy na DD-Ramy :) Mam nadzieję, że to coś da.

da, głównie to spustoszenie w Twoim portfelu :-)

testowałem i zostałem przy swoich 512 SDR wsadzenie DDR do mojej płyty dało praktycznie zerowy przyrost wydajności.

Na Winfast GF2MX 215@200 miałem 3450pkt w 3Dmarku2001 :-)

Fajne pomysły ma ta Nvidia na robienie z ludzi idiotów.

Właśnie ostatnio miałem takie szczęście dopaść, szwagier sobie kupił 440SE Leadteka więc doradziłem wymianę na R9000 HISa po tej samej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej samej cenie, a to dobre :D

HIS R9000 za 250 pln - CHYBA Z TIRA !!!

można przyjąć, że są w tej samej cenie:

GRAFIKA RADEON 9000 64DDR DVI/TV BOX 269.00

GRAFIKA WINFAST GF 4 MX-440SE 64DDR TV BOX 259.00

jak kolega kupuje z TIRa to nie musi się tym chwalić na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...