Skocz do zawartości
ChomiK

XP 1700+ thorubread

Rekomendowane odpowiedzi

To dziwne, ja dostalem 1700+ na nowym rdzeniu w Piotrkowie

Cena oczywiscie jest taka sama jak starych, czyli korzystna :)

Po prostu popros sprzedawce zeby ci sprowadzil "takiego XP z prostokatnym jadrem"

31h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj odebrałem i oto efekty.

XP1700+ AXDA1700DLT3C odblokowany mnożnik i aktualnie przy ustawienu Vcore +7.5% (1.74V) chodzi na 9.5x195-1852Mhz - temperatura 42st.c. Dla porównania powiem że AXP1700+ 0.18@11x160 przy 2.0V miał 59 st.c. Jutro będe bawił się dalej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie lepiej kupic palomino lepiej sie kreci i ma wieksza powierzchnie oddawania ciepla

No co ty? Palomino lepiej się kręci?

http://forum.oc-forums.com/vb/showthread.p...threadid=141415

Pokaż mi takiego palomino 1800, który na 1.7V i chłodzeniu powietrznym pójdzie na 2GHz.

Warto jednak zaczekać aż będą dostępne te z nowym steppingiem B- te to dopiero będą się kręciły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te na stepping A też się dobrze kręcą - ja wykręciłem 1950 stabilniehttp://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=16484

Nie śmiem wątpić- a wyniku pogratulować!

Sam zastanawiałem się nad zakupem takowego. W chwili obecnej mam XP1800 AGOIA @ 1850MHz (na WC) więc pomyślałem, że nie warto kupować nowego, bo pewnie i tak nie przekroczę 2GHz.

Najnowsze XP 0.13um ze steppingiem B mają kręcić się lepiej od tych ze steppingiem A o jakieś 300 MHz- wtedy napewno przekroczę barierę 2 GHz i będę czekał na stepping C ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja na mojego nie mogę nic powiedzieć. Ale że te T-bredy mają odblokowany mnożnik to niewiedziałem. mój jest oznaczony AXDA1700DLT3C ..... AIWGA 02227MPM ale mammogo ECS i nie miałem okazji sprawdziś jak jest z tym mnożnikiem. Ale kręci sie nieźle, na Vcore 1,488V(odczyt z biosu) idzie na FSB150 ale ram wytrzymuje do 147. Ciekawe co będzie jak zmienie am na 333? No i widzę że muszę zrobić jednak Vmoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...