Gość Kyniek Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 E to spoko - ja mam reaza hermetycznego - ten z realityNet easy coś tam :) tyle że nie 16cm długości a 8cm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Kyniek, nie rozumiem zupełnie dlaczego chcesz sie bawic w jakies firmoe płyny, które sie tak naprawde niczym nie wyróżniają tylko wysoką ceną. Imho nie potrzebny wydatek ... płacąc głównie za marke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 TEZ TAK MYSLE!!! Na stacji kupujesz litr borygo i litr demineralki, razem nie wiecej niz 12zł ;) i masz 2l płynu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Kyniek, nie rozumiem zupełnie dlaczego chcesz sie bawic w jakies firmoe płyny, które sie tak naprawde niczym nie wyróżniają tylko wysoką ceną. Imho nie potrzebny wydatek ... płacąc głównie za marke. A co proponujesz?? Nie wiem czy czytałeś moje posty w temacie o moim układziku - mam petrygo i mi węże zamtowiło a na pięknym reziku z RN osadził się też matowy nalot :/ co prawda wielokrotnie mniej ale też jest.... więc skoto tanie badziewie się u mnie nie sprawdza to zdecydowałem że pobawie się w markowe płyny - narazie składam układ dla ojca i tam będę testował innovateka z niebieskim płynem UV :) niech staruszek też ma coś od życia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 niech staruszek też ma coś od życia ;)weze innovateka i dobry płyn, w sumie dla starszych ludzi u których układ ma pracowac bez ruszania ponad rok no to moze jest dobre rozwiązanie. Markowe węze sie tak szybko nie zestarzeją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 weze innovateka i dobry płyn, w sumie dla starszych ludzi u których układ ma pracowac bez ruszania ponad rok no to moze jest dobre rozwiązanie. Markowe węze sie tak szybko nie zestarzeją. Kiedy ja też chce by u mnie układ pracował ponad rok ;) a nawet dłużej :P u ojca potestuje płyn + barwnik (węże gumowe z MCS) i jak się sprawdzi to to samo u siebie zamontuje.... jeśli nie to testnę coolant Tt i węże gumowe z MCS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 A co proponujesz?? Nie wiem czy czytałeś moje posty w temacie o moim układziku - mam petrygo i mi węże zamtowiło a na pięknym reziku z RN osadził się też matowy nalot :/ co prawda wielokrotnie mniej ale też jest.... więc skoto tanie badziewie się u mnie nie sprawdza to zdecydowałem że pobawie się w markowe płyny - narazie składam układ dla ojca i tam będę testował innovateka z niebieskim płynem UV :) niech staruszek też ma coś od życia ;)Tak czytałem i dobrze pamietam w czym rzecz. Jezeli chcesz zeby układ pracował bezserwisowo rok, to idz do pierwszego lepszego supermarketu i kup to zielone borygo eko. Ja płynu nie wymieniałem od ponad 9 miechów a wszystko jest nadal w takim samym stanie jak przedtem. Nawet przy okazji wielokrotnego już rozmowntowywania układu nie wylewałem płynu do zlewu tylko spowrotem trafiał do układu. Za litr tego specyfiku zapłacisz ok 10zł a trwałosc jego jest na naprawde wysokim poziomie .... i nie boj sie o blaknące wężyki, u mnie nie zaobserwowałem tego zjawiska ani razu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) za to niebieskie borygo barwi węże na fioletowo :) Zielone nie barwi to sie zgodze Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 A "morskie" borygo z tesco barwi węże na zielono :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 a mi to wszystko jedno - będę malował węże na czerwono B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Dobre dobre ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Petrygo też barwi, albo może jakiś osad się wytrąca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 a mnie zastanawia czy trzeba rozcienczac borygo? najwygodniej byloby wlac samo borygo i tyle... ktors tak probowal? nie zezre mi niczego w ukladzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Petrygo też barwi, albo może jakiś osad się wytrąca? No mi się coś białego po 3 miesiącach wytrąciło :/ heh nie wiem co powiedzieć - czyste petrygo było... potem dolałem trochę wody i wcale się nie poprawiło a wręcz osad stał się bardziej widoczny (woda demineralizowana) węże igielitowe igielity to to samo co PCV?? innoveteki są pcv :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 A plyn do spryskiwaczy? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 A plyn do spryskiwaczy? :) przeciwko korozji czy glonom? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) heh, a ile piany by było w układzie z płynem do spryskiwaczy ;D Samo borygo podniesie temperatury, Najlepsze temperatury miałem na wodzie z kranu. Potem wlałem borygo z wodą demineralizowaną i temperatury skoczyły gdzies ok 2*C :lol: Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 No mi się coś białego po 3 miesiącach wytrąciło :/ heh nie wiem co powiedzieć - czyste petrygo było... potem dolałem trochę wody i wcale się nie poprawiło a wręcz osad stał się bardziej widoczny (woda demineralizowana) węże igielitoweMocno widoczny ten osad? Bo ja do swojego przycszłego WC wałśnie petrygo chciałem lać z demineralką, bo mi się kolor podoba i żeliwna pompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Chcecie ladny blekit? To ciekly tlen ;)) A coca-cola? Bo to odrdzewiacz jest tak ze bedzie git chyba. Nie bierzcie mnie jako zebym nie bral sprawy na powaznie. Poprostu szukam jakiegos ciekawego rozwiazania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 ooo cocacola mi tez by sie podobała, bo chce zrobic czarno czerwoną bude i własnie fajnie by było jakby cos ciemniejszego pływało w węzach, cocacola byla by gites! Ale z pompką od C.O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 I bąbelki będą :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 I bąbelki będą :lol: To moze fanta... Pomarańczki :lol: Pozostaje dalej przy pytaniu czy cola sie nada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pekaok Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 kombinujecie niemożliwie... klei się to, gazowane jest i wogóle amerykańskie (bleh) niedługo będziemy lać do układów borygo z muszynianką śmiejąc się z dawnych czasów, kiedy naiwnie używaliśmy demineralki... sceptycznie podchodzę do tej idei >.> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Mi się wydaje, że już lata temu widziałem zdjęcie kompa chłodzonego Colą. Zresztą obudowa była właśnie stylizowana na ksaztałt butelki. Jak chcecie być tacy PRO :razz: to zastosujcie ciężką wode albo nitrogliceryne :lol: Wtedy to by można się było chwalić wyczynem :wink: Tylko napełnianie za pomocą potrząsania raczej odpada :lol2: Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez Efyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Ja mam samo borygo zielone i 28* w stresie :) moze sprobowac wlac demineralke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Ja mam samo borygo zielone i 28* w stresie :) moze sprobowac wlac demineralke?Wtedy juz na pewno zejdziesz poniżej 20c :lol2: 28c stress 2,94Ghz ładnie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Wtedy juz na pewno zejdziesz poniżej 20c :lol2: 28c stress 2,94Ghz ładnie :lol: on chyba mowil o tym drugim kompie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Jak sie cole solidnie wygazuje to nie powinna sie pienić. Hmm ale jak pompka to zniesie. Nie zrobi sie w srodku klajster? Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez insektcc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Jak sie cole solidnie wygazuje to nie powinna sie pienić. Hmm ale jak pompka to zniesie. Nie zrobi sie w srodku klajster?Po co tak kombinujecie? Przecież tam jest cukier, będzie się kleić wszystko ... Cholera wie jak składniki coli długoterminowo oddziaływałyby na uszczelki, węże, wnętrze pompki ... Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez AndyN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insektcc Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 No wiesz jak to polacy :) Ale trzeba kombinowac. A nuz sie znajdzie jakis zloty srodek albo przynajmniej ciekawey efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...